fbpx
Hronika Izdvajamo

Radnik pao sa skele u centru Zaječara

Muškarac (51) zadobio je teške telesne povrede, prilikom pada sa skele, na gradilištu kod zgrade Narodnog muzeja u centru Zaječara. Kako saznajemo, muškarac je bio zadužen za radove na rekonstrukciji krova, dimnjaka i sanaciji fasade zgrade Narodnog muzeja u Zaječaru, a sa skele se okliznuo i pao, jer je promašio dasku.

Prema rečima radnika sa gradilišta, povređeni muškarac se okliznuo i promašio dasku, nakon čega je usledio pad sa skele. Na sebi je imao, kako kažu, adekvatnu opremu, zaštitni šlem i sve što je neophodno.

” Srećom nije pao sa velike visine  i bio je u svesnom stanju. Malo se više isekao na glavi i boli ga rame, jer je na njega pao pa se ugruvao.

Sve se desilo u sekundi mi radnici nismo videli pad, samo smo čuli kada je pao.

Hitna pomoć je brzo došla i pružena mu je prva pomoć, a došli su i vatrogasci koji su ga izvukli sa mesta gde je pao, učvrstili ga i izneli sa gradilišta. U tom trenutku naš kolega bio je u svesnom stanju”, kažu radnici sa gradilišta.

Povređeni muškarac na rekonstrukciji dimnjaka radio je od minulog vikenda, i na svu sreću, prema rečima kolega, imao je kompletnu zaštitnu opremu.

FOTO: zajecaronline.com

” Eto dovoljna je samo mala nepažnja. Inače opremljeni smo po propisima, imamo pojaseve, šlemove, sajle i svi smo prijavljeni inače na ovoj zgradi radimo već 15. dana”, kažu radnici.

Povređeni je kolima Hitne pomoći prevezen na Odeljenje urgentne medicine zaječarskog Zdravstvenog centra, gde će, kako nezvanično saznajemo biti snimljen skenerom.

Dodaj komentar