Društvo Hronika

PU Zaječar: Pamtićemo ga po predanosti i hrabrosti

Ivan Đurđevac bio je polaznik 18. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. U Ministarstvu unutrašnjih poslova bio je zaposlen od 27. maja 2019. godine. Poslove policajca obavlјao je u Policijskoj ispostavi u Zaječaru, a u interventnoj patroli radio od sredine 2020. godine, kaže se u saopštenju PU Zaječar.

Mladi život velikog profesionalca, ugašen je na najbrutalniji način. Ivan je svoj život dao obavlјajući poslove i zadatke, onako kako je to uvek činio, uz veliku lјubav prema poslu, uz neizmernu hrabrost, odlučnost i odanost službi, ugledajući se uvek na najbolјe policajce, a najviše ugledajući se na svog oca, želeći da nastavi tradiciju dobrog i poštovanog policajca.

„Prerana smrt našeg kolege Ivana je najveći gubitak za porodicu, njegovu majku, njegovog oca, njegovu sestru i mnogobrojnu rodbinu, veliki gubitak za policijsku upravu u Zaječaru i Ministarstvo unutrašnjih poslova, za grad i građane Zaječara, za njegove prijatelјe i sve one koji su ga poznavali“, ističe se u saopštenju.

Prevelika je žrtva koju je dao u momentu kada je život tek bio pred njim, kada je tek trebalo da živi i razvija se kao policajac i gradi svoju karijeru kao neko ko brani i štiti bezbednst zajednice, kao neko ko je tek trebao i mogao da da od sebe samo najbolјe. Sve vrline koje su ga krasile, činile su da Ivan bude poštovan i cenjen među kolegama i starešinama, a naročito od strane građana kojima je služio.

Svi pripadnici Policijske uprave u Zaječaru i Ministarstva unutrašnjih poslova sa ponosom nosiće ga u srcima. Ostaće primer generacijama policijskih službenika i onima koji to žele da budu, kako se herojski, požrtvovano i profesinalno izvršavaju najsloženiji zadaci, ne žaleći svoj život. Pamtićemo ga po predanosti, hrabrosti, drugarstvu i izuzetnim lјudskim osobinama.

Ivan Đurđevac sahranjen je 31. marta 2022. godine, na gradskom groblјu u Zaječaru uz pogrebne počasti.

U ime svih policijskih službenika, u ime policije Srbije, upućujemo poslednji pozdrav:

„Počivaj u miru dragi Ivane! Neka ti je večna slava i hvala“, kaže se u saopštenju PU Zaječar.

Izvor: Glas Zaječara

Dodaj komentar