Sport

Prvi dan „Reli Trofej Kraljevica – Zaječar 2020”: Najbolje vreme zabeležila posada ASU „Mačkat racing”

FOTO: zajecaronline.com

„Reli Trofej Kraljevica – Zaječar 2020” svečano je otvoren u subotu, 15. avgusta na zaječarskoj Kraljevici, a ukupno 13 posada nadmetalo se na vrlo zahtevnoj stazi.

Staza je ukupne dužine itinerera 228,62 kilometara, dok na 13 brzinskih ispita otpada 58,87 kilometara, raspoređenih u dva takmičarska dana, prenosi glassporta.rs.

Zaječarski reli otvorio je pomoćnik gradonačelnika Zaječara za sport i omladinu Milan Stanković, koji je poželeo puno sreće vozačima i što manje problema na samoj stazi i dodao da su dva automobilska vikenda u gradu na Timoku mnogo učinila za turističko-sportsku promociju Zaječara.

FOTO: zajecaronline.com

Najviše razloga za zadovoljstvo nakon prvog takmičarskog dana ima posada ASU „Mačkat racing”, koju čine Lazar Milovanović i Miloš Marjanović u vozilu „citroen C2”, koja je zabeležila najbolje vreme, ispred posade „XM racing team” u sastavu Nikola Jović i Sanja Novaković u automobilu„peugeot 206 RC” i ASK „Šampion” sa posadom Tomo Nikitović i Marko Milanović, koji su upravljali vozilom „volkswagen polo”.

FOTO: glassporta.rs

Reli se boduje za FIA Centralno evropsku zonu, Međunarodno zonsko prvenstvo Srbije i Nacionalni šampionat Srbije u reliju, a kao i brdska trka „Zaječar – Halovo 2020” minulog vikenda i ova ima međunarodni predznak, pošto učestvuje posada ASK „Žiko Moto Sport” u sastavu Ivan Ivanov i Rumen Ivanov iz Bugarske.

U nedelju se vozi na istim lokacijama, ali u suprotnom smeru. „Šljivar brdo 1“ počinje u 10.38 (4,55 km), potom i „Jezero 1“ u 10.49 (6,14 km). Nakon toga sve posade imaju obavezan sevis, a drugi prolaz ovim brzinskim ispitma očekuje se u 12.23 i 12.34 sati. „Šljivar brdo 3“ počinje u 14.08, a na samom kraju je „Кraljevica“ u 14.41, takođe u formi „super specijala“, dužine 2,55 km.

Izvor: glassporta.rs

1 komentar

  • Gde si se sad Boško ” komandante “seti automobilizma i kolko li si finansijski dobar. Trudio si se da uništiš prave vrednosti zaječarskog sporta, ali nisi uspeo. Veći od tvoje želje je FK. Timok koji postoji više od sto (100) godina. Košarka se u našem ( ne i tvom ) gradu igra više od sedamdeset (70) godina, kao i odbojka i rukomet, koji si do skora obožavao.Za preostalih sedam meseci vladavine i boravka u Zaječaru imaš tolko vremena da promovišeš pljuvanje u dalj, klikere ( na keke, trougao ili rupu ) ili klis, kao tvoje sportove budućnosti.
    Auto – moto sport, kao i SVI drugi sportovi su u Zaječaru bili razvijeni, poularni i imali publiku kad ti nisi ni znao gde je Zaječar.
    ZOB – zaječarska oslobodilačka borba traje, a april NE možeš da preskočiš, mada bi voleo jer bi ti dobro došo još jedan mandat, ali nama bi to bila katastrofa, apokalipsa.Srečno ti bilo bekstvo, a saradnike, koje ćeš kao i 2013. god. da ostaviš nama na ” razmatranje “će stići zaslužena sudbina.

Dodaj komentar