Hronika

PRETI JOJ 40 GODINA ROBIJE: Krvnički ubila prijateljicu, pa je zapalila, a sada se „vadi“ da je bilo SLUČAJNO

foto: privatna arhiva

Pred Višim sudom u Zaječaru okončan je glavni pretres protiv Marine Savić (35), iz Zaječara kojase tereti da je jula prošle godine kuhinjskim nožem ubila svoju blisku prijateljicu i komšinicu Mirjanu Kostić (49), a potom podmetnula požar kako bi zavarala trag.

– Svi su mislili da je izgorela u požaru, jer od opekotina nije bilo moguće videti njenu kožu, pa ni ubode od noža.

Međutim, naložena je obdukcija i tada je otkriveno da je Mirjana zapravo ubodena čak 30 puta! – kaže izvor „Blica“.

Odmah nakon tog saznanja policija je obišla prijatelje, poznanike i komšije nesrećne žene. Tada su videli i da komšija, koji živi stan preko puta Mirjane, ispred vrata ima instalirane kamere za video nadzor.

On im je odmah dao snimke sa kamera i na njima se videlo jasno kako Marina Savić neposredno pre požara izlazi iz stana stradale žene.

radiomagnum.rs

Prema jednoj verziji, žrtva je ubici bila dužna 300 evra koje nije htela da joj vrati, zbog čega je došlo do svađe, a potom i zločina.

Prema drugoj verziji Mirjana prodala garsonjeru koju je imala u Zaječaru, a Marina, koja inače ima privatnu firmu koja posluje sa gubitkom, joj je tražila novac na zajam. Međutim, Mirjana je odbila da joj ponudi novac od prodaje garsonjere zbog čega su se posvađale, a ubzo zatim usledilo je i koškanje.

O tome da je Mirjana pružala otpor i da je bežala govore ubodne rane koje su sve zadate pod različitim uglovima, zbog čega je policiji odmah bilo jasno da Mirjana nije ležala dok ju je prijateljica ubadala.

Marina je policiji rekla da ona nakon zločina nije podmetnula požar, već tvrdi da je u toj borbi i koškanju iz šporeta na drva ispao žar koji je pao na tepih i da se vatra tako buknula u stanu nakon što je ona iz njega pobegla.

Kako saznajemo, Mirjana je još bila živa kada je Marina napustila stan. Ona je kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar na Intenzivnu negu.

Lekari su se za njen život borili 30 minuta, nakon čega je nesrećna žena preminula jer je 80 odsto njenog tela bilo prekriveno opekotinama.

Osumnjičenoj, ako se oglasi krivom, preti i do 40 godina robije.

izvor: blic.rs

Dodaj komentar