Društvo

Pretežno sunčano, u Zaječaru oko 27°C

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u celoj zemlji biti pretežno sunčano vreme, samo ponegde sa kratkotrajnom kišom.

U Srbiji danas toplo, promenljivo oblačno, u većini mesta sunčano, u planinskim predelima i na severu ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, jugozapadni. Najniža temperatura od 11°C do 15°C, najviša od 25°C do 29°C.

U Zaječaru pretežno sunčano. Duvaće slab vetar, jugozapadnog pravca. Najniža temperatura 16°C, a najviša dnevna temperatura oko 27°C.

U subotu i nedelju, promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i u većem delu suvo, a kratkotrajna kiša biće lokalnog karaktera. U noći od nedelje ka ponedeljku i u ponedeljak, prolazno naoblačenje i zahlađenje, ponegde sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom.

Biometeorološka prognoza za petak 30. april 2021.

Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe i umora. Preporučuje se boravak na otvorenom, uz adekvatno odevanje i umerenu fizičku aktivnost.

AMSS: Pojačan intenzitet saobraćaja i danas, povoljni uslovi za vožnju

Ni danas ne treba isključiti povremene talase s većim brojem vozila, zbog kojih na pojedinim deonicama vožnja može biti usporenija, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Kako je saopštila Uprava granične policije, zadržavanja nema ni na putničkim i teretnim terminalima graničnih prelaza u zemlji.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka. Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar