fbpx
Društvo

I POSLE VELJE – VELJA! RASPUŠTENA SKUPŠTINA ZAJEČARA! Zaječar dobio privremeni ORGAN! (FOTO)

Vlada republike Srbije raspustila je Skupštinu grada Zaječara i obrazovala privremeni organ koji će gradom upravljati do izbora. Rešenje je objavljeno u službenom glasniku RS.

privremeni-organ

Ivan Joković, predsednik GG “Zajedno za Zaječar – Ivan Joković Labud” i odbornik u Skupštini grada Zaječara, izjavio je za portal Zaječar Online da je juče, utorak 14. februara,  na predlog Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Vlada Republike donela odluku o raspuštanju, što se može videti i u online izdanju Službenog glasnika.

Kako nezvanično saznajemo, predsednik Privremenog organa je Velimir Ognjenović. Privremni organ ima 5 članova od čega je kako nezvanično saznajemo 3 iz Srpske napredne stranke i 2 predstavnika SPS-a.

Vlada Srbije predvođena premijerom Aleksandrom Vučićem donela je odluku o raspuštanju, iako je po zakonu jasno definisano da nakon ostavke gradonačelnika postoji rok od 30 dana da se izabere novi a tek nakon toga postoji mogućnost uvođenja privremenog organa.

Na veliku žalost Zaječaraca, bitne odluke od kojih zavise životi svih nas, donose se u najstrožoj tajnosti i skroz protivno važećim zakonima i procedurama. 

Dodaj komentar