fbpx

POMOZITE! Zdravstveno stanje malog Nemanje (4) iz Zaječara sve je teže! Ne može da hoda, prestaje da jede, a mora biti operisan za 5 DANA!

Preporuka:

„Bliskost“ na turneji po Srbiji i Hrvatskoj

Narodno pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" će u subotu, 22. februara učestvovati na Festivalu „Virovitičke kazališne svečanosti – VIRKAS“...

Proslava Bajaginog 60. rođendana u Omladinskom centru

U zaječarskom Omladinskom centru svi ljubitelji lika i dela Momčila Bajagića - Bajage moći će da prisustvuju proslavi 60....

Mateja Petrović prvi na Opštinskom takmičenju iz istorije

Zadnjeg dana produženog zimskog raspusta Tehnička škola iz zaječara bila je domaćin Opštinskog takmičenja iz istorije. Na pomenutom takmičenju u...
- Reklama -

Zabrinutost roditelja Nemanje Jovanovića, četvorogodišnjeg zaječaraca koji boluje od kifoskolioze, deformiteta kičmenog stuba iz dana u dan raste, jer i pored brojnih humanitarnih akcija za Nemanjino lečenje nije prikupljeno dovoljno novca, a rok za operaciju koja bi po svemu sudeći morala biti obavljena u Nemačkoj je utorak, 15. januar.

Humanitarni koncerti i brojne dosadašnje akcije u kojima su sakupljanja sredstva namenjena za lečenje malog Nemanje i dalje nisu dovoljna.

U Zaječaru je prikupljeno svega oko 700.000 dinara, a preko Blic fondacije stotinu hiljada manje. Međutim prema rečima Ivice Jovanović, Nemanjinog tate prikupljen iznos nije dovoljan ni za početak njegovog lečenja koje će verovatno uslediti u Nemačkoj.

„Svi su nam obećali pomoć, ali čekamo. Vreme prolazi i ništa ne dešava.

Na institutu za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“ u Beogradu lekari nisu znali da sklope stolicu koja je potrebna za Nemanjin hirurški zahvat.

Tu smo izgubili nekih 20 i više dana, stolica je vraćena doktorima iz Nemačke, a nama je rečeno da čekamo i budemo pripravni.

I mi čekamo… spremili smo dokumenta i pasoše, ali vreme ističe i postajemo nemoćni“, kaže Ivica Jovanović, otac četvorogodišnjeg Nemanje.

Prema njegovim rečima čitav njihov život nalazi se na prekretnici, jer su svesni toga da do Nemanjinog 5. rođendana operacija mora biti obavljena.

Postaju očajni jer Nemanja u utorak, 15. januara puni 5 godina!

FOTO: Radio Magnum

“ Mom sinu i ostalo jako malo vremena.

Iako imamo obezbeđen prevoz, jedino što u ovom trenutku čekamo je da se doktor, direktor Instituta na Banjici dogovori sa lekarima iz Nemačke šta dalje i kada će operacija biti obavljena.

Zašto je napravljen zastoj mi ne znamo.

Znamo samo da su nam iz Beograda javili da stolicu potrebnu za Nemanjinu operaciju ne mogu ili ne znaju da sklope.

Sa doktorom iz Nemačke mi lično nismo stupili u kontakt, čuli smo samo priču o tome da on ima želju da ga operiše.

Međutim, nismo razgovarali o tome koji će vid operacije biti primenjen s obzirom da ima nekoliko načina, da li će Nemanja da nosi tu halotrakciju ili ne.

Zavisi od razgovora. Daj Bože da neće! Jer bi operacija onda bila izvršena i Nemanja bi posle išao na rehabilitaciju, kontrole, a ako bude nosio halotrakciju to je već onaj teži deo operacije.

To bi morao da nosi 3 meseca, pa da ode na kontrolu pa još tri meseca, i to će i za Nemanju biti teže, a i za nas porodicu finansijski“, ističe Ivica.

Prema rečima Ivice Jovanovića problem je nastao na klinici na Banjici, jer je tamo trebalo da bude organizovan konzilijum lekara koji su nakon konstatacije da ne mogu sami da ga operišu, Nemanju trebalo da upute na dalje lečenje u bilo koju drugu ustanovu u zemlji ili inostranstvu.

„Iz nekog njihovog razloga oni to neće da napišu.

A dok mi to nemamo napismeno da oni ne mogu da ga operišu ili nemaju uslove, bez tog papira mi ne možemo da odemo u inostranstvo“, očajno ističe Nemanjin otac.

Ukoliko operacija ne bude obavljena do Nemanjine pete godine on posle toga više neće moćni da diše„, kroz suze progovara Ivica Jovanović otac četvorogodišnjeg Nemanje iz Zaječara koji za 5 dana slavi svoj peti rođendan.

Foto: blic.rs / Dejana Kecić
Nemanja Jovanović sa sestrom Aleksandrom

Nemanja više ne može ni da jede, ni da hoda kako valja i sada prilikom odlaska kod lekara majka mora da ga nosi.

U grudima mu je sve pritisnuto, pa ne može ni da diše, a kamoli da jede.

Jede kao mače!

Kad legne da spava strahujem da se ne uguši„, kroz suze progovara Nemanjin tata i dodaje..

 

“ Više nema svrhe da čekamo njemu je svaki dan teže i teže.

A niko nam se ni iz grada, ni iz Vlade ili Ministarstva ne javlja.

Zato opet moramo da preuzmemo stvar u svoje ruke“.

Da li će prvi dani Srpske Nove godine ovoj porodici doneti zaista jedan novi početak, a malom Nemanji novu šansu da nastavi život i odraste u jednog pametnog mladića zavisi od svih nas!!!

Zato ukoliko ste u prilici do kraja nedelje uplatite određeni novčani iznos na sledeći humanitarni račun na ime Nemanja Jovanovića:

Br. Računa: 265-0000005277112-41
Raiffeisen Banka

Ova skromna i zabrinuta porodica unapred se svima zahvaljuje, i nada se najboljem!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: