fbpx
Društvo Politika

OTKRIVAMO: Šta će biti na mestu stare autobuske stanice u Zaječaru?

Poslednji autobus sa perona “stare” autobuske stanice u Moravskoj ulici u Zaječaru otići će večeras u 20 sati i 15 minuta, a sve gradske i međugradske linije od sutra, 1. oktobra biće prebačene na novu stanicu “Nikolić prevoza” u ulici Hajduk Veljka broj 134.

Od kako je krajem marta ove godine u Zaječaru izgrađena nova autobuska stanica pomenutog privatnog prevoznika krenule su i spekulacije o tome da će stara autobuska stanica u Moravskoj ulici biti zatvorena, ali i nagađanja šta će biti sa pomenutim objektom.

Razlog za gašenje stare autobuske stanice i dalje nije poznat, mada su pokušaji firme “Euroline” da nastavi sa poslovanjem u Zaječaru očigledno propali i pored ulaganja oko 5 MILIONA DINARA u rekonstrukciju objekta u drugoj polovini prošle godine.

Dodato na originalnu vest:
Nakon objave ove vesti, na FB stranici Zaječar Online, javio se vlasnik kompanije Nikolić Prevoz sa sledećim komentarom:

Poštovani stara autobuska stanica se zatvara jer nema mogućnost da se udje sa dugačkim autobusima. Na staroj lokaciji će se izgraditi sigurno nešto lepo.

Puno pozdrava

goran nikolic prevoz

Iako je rekonstrukcija ovog dela grada, pijace, ali i hale sireva najavljivana nekoliko puta, od nje se sa svakim rebalansom budžeta iznova odustajalo.

A i otvaranje javne garaže za BESPLATNO KORIŠĆENJE građanima ostalo je u domenu naučne fantastike, a za kupovinu kućice, rampe i propratne opreme samo ove godine utrošeno je nekoliko miliona dinara.

Kako nezvanično saznajemo do kraja oktobra, a možda i pre autobuska stanica u Moravskoj ulici u Zaječaru biće SRUŠENA, A NA NJENOM MESTU moga bi da bude JOŠ JEDAN GRADSKI TRG ili POSLOVNO -STAMBENA VIŠESPRATNICA.

Informacija o rušenju stanice gotovo je izvesna, kao i informacija o uklanjanju nekoliko kioska pored autobuske stanice.

Prema našim saznanjima vlasnici pomenutih objekata potpisali su ugovore o neometanom poslovanju do decembra ove godine, ali će prema bojazni poslodavaca kiosci verovatno biti uklonjeni ranije.

” Dobili smo ponudu da od 1. oktobra svoje kioske prebacimo na novu lokaciju, tačnije na stanicu “Nikolić” prevoza, međutim ponudu nismo prihvatili.

Razlog za to je što smo do sada poslovali zbog ljudi koji rade na pijaci i istu i posećuju, a pazar smo upotpunjivali prometom od građana koji dolaze na autobusku stanicu.

Mi na ovom mestu ostajemo sve dok nam kioske ne sklone”, najavili su trgovci.

Informacija o izgradnji skvera ili stambeno-poslovne zgrade za sada je neproverena.

Međutim iskreno se nadamo da će pre rušenja čelnici Gradske uprave Zaječar izdati i zvanično saopštenje šta će na mestu stare autobuske stanice biti izgrađeno i s kojim razlogom.

Na konstataciju da će na mestu stare autobuske stanice biti izgrađen skver jedan slučajni prolaznik reče:

” U Zaječaru se samo cveće sadi, a nema gde da se radi!”

Ruku na srce, ovaj šaljivi komentar na žalost nije daleko od istine…

Šta vi mislite?

1 komentar

  • mozda nije lose da odatle krecu boskovi autobusi za podrsku svevisnjem vučići i da tu budu u pripravnosti..niskad se ne zna kada ce bane,zankov i bulumenta naloziti da se utovare radnici gradske upotrebe..hteli oni to ili ne..

Dodaj komentar