Gradska uprava Zaječar je samo tokom 2018. godine kroz Plan javnih nabavki iz budžeta grada potrošila tačno 406.003.610 dinara bez pdv-a, odnosno BLIZU POLA MILIJARDE DINARA sa uračunatim porezom na dodatu vrednost.

Evo i šta su po odluci gradskog rukovodstva bili prioriteti, i na šta je u ovoj godini utrošena preko 4 MILIONA EVRA novca građana Zaječara.

  • Samo za nabavku automobila za potrebe Gradske uprave Zaječar ove godine potrošeno je preko 8.300.000 dinara bez pdv-a,
  • za nabavku kancelarijskog materijala oko 4 miliona dinara,
  • za nabavku multifunkcionalnog vozila sa priključnim mašinama 25 miliona,
  • za korpu za održavanje javne rasvete 3.000.000 i za nabavku mašine za obeležavanje puteva oko 5 miliona dinara.

Napominjemo, pomenute vrednosti izražene su bez PDV-a.

Ove godine je za potrebe snimanja seoskih vodovoda nabavljen GPS uređaj koji je plaćen 720.000 dinara, a za nabavku goriva za potrebe gradske uprave Zaječar potrošeno je oko 5 miliona .

Isto toliko novca utrošeno i za nabavku električne energije.

Za potrebe i izmene prostornog Plana teritorije grada iz budžeta grada  izdvojeno je 12.500.000 dinara, a za izradu projektne dokumentacije Muzeja roka potrošeno je 4 miliona.

Projektna dokumentacija za uređenje prostora za održavanje Gitarijade koštala nas je dva i po miliona, projektna dokumentacija za rekonstrukciju ulica na teritoriji grada Zaječara 4 miliona.

Čišćenje bolnice, Zaječar, Foto: S.B.

Nabavka usluga izrade projekta rekonstrukcije zdravstvenog centra Zaječar plaćena je skoro 26 miliona dinara, a za čišćenje prostorija gradske uprave Zaječar potrošeno je blizu dva miliona dinara.

Za uslugu suzbijanja komaraca i krpelja na teritoriji grada iz gradskog budžeta izdvojeno je četiri miliona dinara, dok je za izradu projekta rekonstrukcije puta Salaš-Glogovica-Dubočane-Mala Jasikova dato oko milion dinara.

ilustracija

Izrada projektne dokumentacije za izgradnju zatvorenog bazena u Osnovnoj školi „Hajduk Veljko“ u Kotlujevcu koštala je blizu pet miliona dinara, a usluga hidroloških ispitivanja sa aspekta utvrđivanje stanja i zaštite podzemnih voda sekundarnog zagađenja na gradskim česmama u Zaječaru 4 miliona.

  • Samo nabavka usluga angažovanje stručnog konsultanta za pripremu procesa odabira privatnog partnera za groblje i pijacu grad Zaječar košta preko 4.500.000 dinara!

U 2018. godini 5 miliona dinara dato je i za izradu projektne dokumentacije za izgradnju sistema grejanja Doma zdravlja u Kotlujevcu (verovatno su nadležni ovde mislili na izgradnju sistema grejanja u Domu kulture u Kotlujevcu, jer Doma zdravlja u pomenutom delu grada ima samo u obećanjima gradonačelnika).

A približno toliko novca dato je i za izradu projekta tehnologije zdravstvenog centra Zaječar.

Zakup klizališta zaječarci će ove jeseni platiti dva miliona dinara!

Izgradnja sistema video nadzora sve nas je koštala nešto preko 9.000.000.

Oko 24 miliona dinara u 2018. godini utrošeno je za radove na izgradnji kompleksa vašarišta, poligona auto-škole i parkinga za teretna vozila.

Od pomenutog kompleksa zaječarci su videli samo ovo…

 

I nabavka radova na postavljanju sistema kontrole parkinga za naplatu u ulici Generala Gambete (to jest javnoj garaži kod zaječarske pijace) koštala je oko 5 miliona dinara, a pomenuta garaža još uvek nije puštena u rad.

Više o tome pisali smo OVDE!

Zanimlljivo je da je za letnje održavanje puteva i saobraćajnica na teritoriji grada iz budžeta je U FEBRUARU, MARTU I SEPTEMBRU izdvojeno oko 24 miliona, a za iste namene samo U JULU, AVGUSTU I OKTOBRU utrošeno je 35 miliona dinara!!!

Sa druge strane, za zimsko održavanje puteva i ulica na teritoriji grada u oktobru, novembru i martu mesecu ove godine izdvojeno je 25 miliona dinara .

Da li su i kako uređene ulice tokom letnjeg, ali i zimskog održavanja na području grada prosudite sami…

Izgradnja trim staze na Kraljevici, Zaječar je koštala oko četiri i po miliona, za igralište u naselju Ključ iz budžeta grada izdvojeno je oko 3 miliona dinara, a nabavka dodatnih radova na završetku adaptacije i rekonstrukcije osnovne škole Ljubica Radosavljević Nada koštala nas je 18 miliona dinara!

Foto: Radio Magnum

Ponavljamo, pomenute vrednosti izražene su bez PDV-a.

I za kraj, radovi pri revitalizaciji i sanaciji zaštite podzemnih voda od sekundarnog zagrađenja koštali su nas 1.350.000 dinara, dok je investicija oko izgradnje septičke jame za obdanište u Velikom izvoru koštala 750.000.

Samo za rekonstrukciju semaforske signalizacije na raskrsnici ulice Generala Gambete i Trg oslobođenja dato je preko 2.500.000 dinara!

I na kraju ostaje logično pitanje na koje bi svako od nas mogao da odgovori:

Da li je novac građana zaječara u 2018. godini mogao bolje biti utrošen i na šta?!

Odgovor slobodno ostavite u komentaru…

hvala što nas pratite!

3 KOMENTARA

  1. pa zar ovde treba komentara????lopovluk gde god se okrenes!pa sta hocete kada se za nabedjeni rok kamp koji je trebao da se izgradi od donatice sada plaća za radove iz budžeta!!!!dokle bre boško!!!pa sve ovo je za policiju.tuzilastvo sud..ili vec ko zna koga!!!!!!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here