Srbija

VEROVALI ILI NE: Država BOTOVE plaća više od LEKARA, a skoro DUPLO VIŠE od profesionalnog vojnika!

ilustracija / pixabay
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Bura nakon otkrića da su botovi u nekim državnim preduzećima mesečno zarađivali 80.000 dinara za pisanje naručenih komentara ponovo je u žiži interesovanja! Činjenica da je rad stranačkih poslušnika unosniji i plaćeniji od posla lekara, nastavnika, glumaca, koji su od suštinske važnosti za čitavo društvo, poražavajuća je, ocenili su sagovornici Kurira.

Primera radi, dok je bot još tokom 2017. godine u svoj džep mesečno stavljao 80.000 dinara, lekar opšte prakse je morao da živi od plate od 53.000 dinara, nastavnik je preživljavao s 40.000 dinara, dok je policajac kraj s krajem sastavljao sa oko 50.000 dinara mesečno.

Foto: Ozonpress

A o tome koliko je BRUTALNA STATISTIKA govorio je nedavno na sednici Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Damir Zobenica, inače nadležan za Vojvodinu, a u tekstu koji je objavio čačanski portal OZONPRESS navodi se sledeće:

  • SNS ima 3.456 botova zaduženih da revnosno ostavljaju komentare na portalima, sajtovima, FB stranicama …
  • Za godinu dana botovi su napisali oko 10 miliona komentara na 201.717 objavljenih vesti.
  • Samo u 24 sata koji su prethodili sednici Izvršnog odbora kroz sistem SNS-a prošlo je 1.147 vesti na koje su stranački botovi napravili preko 43.000 komentara.

Ukoliko se pretpostavi da je zaista tačna informacija da država danas BOTOVE plaća više nego fakultetski obrazovane ljude, poput lekara, profesora, a skoro duplo više nego profesionalnog vojnika nameće se pitanje:

GDE MI TO ŽIVIMO, BRE?!

izvor: kurir / zaječar online

Dodaj komentar