Sport

Održan Festival tenisa na Popovoj plaži u Zaječaru

FOTO: glassporta.rs
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Jedna sjajna teniska priča nastavlja da se razvija u Zaječaru. Treći po redu Festival tenisa održan je na Popovoj plaži u nedelju 23. maja, a učestovalo je više od 50 takmičara iz Pirota, Bora, Кnjaževca i domaćeg Zaječara.

Mali teniseri uzrasta do 10 godina, pokazali su svu raskoš svog talenta, a rezultat je bio u drugom planu. Sve je na terenima na obali Timoka bilo usmereno na radost igre i talenat, koji tek treba da se razvije u pravom smeru, pa su iz tog razloga i svi učesnici turnira nagrađeni medaljama i diplomama, koji su im samo podsticaj za buduće izazove u “belom sportu”, prenosi glassporta.rs.

Organizator Festivala bio je Teniski klub “AS Timok” iz Zaječara, a učestvovali su i stari partneri iz Кnjaževca, članovi TК “Magnet”, kao i Teniska akademija “Todorović” iz Pirota i komšijski TК “Bor”. Vredi istaći i učešće polaznika besplatne škole tenisa, koju već drugu godinu zaredom realizuju zaječarski “AS Timok” i Osnovna škola “Đura Jakšić”, pod pokroviteljstvom Teniskog saveza Srbije i Ministarstva prosvete.

FOTO: glassporta.rs

“Zaista je veliko zadovoljstvo na jednom mestu videti ovoliko talenta i budućnost tenisa u pravom smislu te reči. Zahvaljujem se svim klubovima koji su se odazvali pozivu, kao i Fondaciji “Novak Đoković” najboljeg srpskog i svetskog tenisera, koja je darivala loptice specijalno za ovu priliku”, istakao je za “Glas sporta” predsednik i glavni trener Teniskog kluba “AS Timok” iz Zaječara Dario Petković.

Već narednog vikenda očekuje nas nastavak teniske sezone, a na Popovoj plaži će se naći najbolji srpski teniseri do 16 godina, koji će učestvovati na tradicionalnom “Timočka Кrajina Open-u”, turniru iz kalendara Teniskog saveza Srbije.

Aleksandar Кrstić, direktor Teniskog kluba “Magnet” je u razgovoru za “Glas sporta” naglasio odličnu saradnju knjaževačkog i zaječarskog kluba.

“I ove godine baš kao i prethodne zajedno ćemo organizovati turnir iz serije 4 TSS-a, pa će tako 29., 30. i 31. maja najbolji muški teniseri do 16 godina igrati u Zaječaru, dok će se najbolje mlade teniserke nadmetati u Кnjaževcu”, rekao je Кrstić.

Sve u svemu, više je nego dovoljno razloga za timočke ljubitelje tenisa da narednog vikenda isprate budućnost srpskog tenisa. Igrače koji dolaze u Zaječar predvodi i prvi na listi Nikola Jović, član Teniske akademije “Živković” iz Niša, koji će pokušati da dođe do titule i novih bodova u Zaječaru.

Izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar