Politika

Odbornik Davor Janković podneo ostavku

FOTO: zajecaronline.com

Davor Janković, direktor Medicinske škole u Zaječaru podneo je ostavku na funkciju odbornika skupštine grada Zaječara, jer je zbog istovremenog obavljanja navedenih funkcija bio u sukobu interesa. Pomenutu ostavku jednoglasno su usvojili zaječarski odbornici na današnjem zasedanju.

Kako Agencija za borbu protiv korupcije odborniku Davoru Jankoviću nije dala saglasnost da pored toga što je direktor Medicinske škole, obavlja i funkciju odbornika u zaječarskom parlamentu, Janković je 6. septembra 2019. podneo ostavku na odborničku funkciju.

FOTO: zajecaronline.com

„Kao ozbiljan i odgovoran čovek želim da pokažem da se zakoni Republike Srbije moraju poštovati. Zahvaljujem se svim odbornicima na korektnoj saradnji i želim im puno uspeha u daljem radu, a sve u interesu građana i grada Zaječara“, rekao je Janković.

Ostavka Davora jankovića na današnjem zasedanju prihvaćena je jednoglasno od strane zaječarskih odbornika.

Inače u rekordnom roku, bez diskusije u Zaječaru je danas završeno 30. skupštinsko zasedanje. Većinom glasova odbornici su usvojili i ostavku Sanele Rakićević koja je vršila funkciju direktora Turističke organizacije grada Zaječara, a na njeno mesto imenovali Draganu Gogić Rajković.

Zaječarski odbornici većinom glasova na skupštinskom zasedanju usvojili su predlog da se Vladi Srbije ponudi da gradu Zaječaru otpiše nagomilani dug prema JVP „Srbija vode“ u iznosu od 71.463.964,20 dinara. 

Nova sednica skupštine grada zakazana je za sredu, 18. septembar kada će odbornici, između ostalog, odlučivati o pristupanju Plana detaljne regulacije za izgradnju nove benzinske pumpe kod Doma zdravlja, o povećanju visine prekršajnih kazni za trgovce, zanatlije i ugostitelje, ali i usvojiti izveštaj o radu JP „Zaječar parking“ i JKP „Timok održavanje“ za 2018. godinu.

1 komentar

  • Kakve direktore imamo u Zaječaru nije ni čudo što smo najgori u Srbiji i u Evropi. Ovaj jadnik nije uspeo da skupi tri glasa iz redova zaposlenih u Medicinskoj školi ali ga je SNS i Boško Nicić postavio kao nagradu za
    špijuniranje i obavljanje prljavih poslova. Samo da se ne ponovi slučaj bivšeg direktora Budimira i urnebesa koji je on pravio po školi i sa učenicama.

Dodaj komentar