fbpx
Društvo Izdvajamo

Od koronavirusa preminule još dve osobe, 86 novozaraženih u protekla 24 sata

foto: ILUSTRACIJA / Pixabay

Prema poslednjim podacima u Srbiji su za poslednja 24 časa preminule još dve osobe, a kod 86 od testiranih 6,918 potvrđeno je prisustvo koronavirusa, saopšteno je na sajtu covid19.rs. Ukupno je preminulo 237 osoba, što predstavlja procenat smrtnosti od 2,17 odsto.

Od početka epidemije koronavirusa u Srbiji je zaraženo 10.919 od 203,799 testirane osobe. U bolnice je smešteno 743 pacijenata od kojih je 12 na respiratorima. Dosad je izlečeno 5.370 osoba.

Prema jučerašnjim podacima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 132 korisnika i 32 zaposlena u 17 ustanova socijalne zaštite.

Od posledica zaraze do sada je izlečeno 475 korisnika tih ustanova i 181 zaposleni.

Zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević je komentarišući porast broja zaraženih rekla da se prethodnih dana u Srbiji virus širio u dva radna kolektiva i da se to direktno odrazilo na ukupan broj slučajeva.

Žarišta koronavirusa u Srbiji poslednjih dana bili su Leskovac i Vranje, a epidemilog Branislav Tiodorović rekao je da je epidemiloška situacija na jugu Srbije, uključujući i te gradove, pod kontrolom.

Prema rečima zamenice direktora Instituta Batut Darije Kisić Tepavčević i epidemiološka situacija u Srbiji je stabilna, s trendom pada učestalosti obolevanja.

Govoreći o predstojećim izborima, ona je navela da će i tu svaki segment biti jasno definisan i da će o tome svi biti blagovremeno obavešteni.

Letovima za Cirih i Frankfurt sa Aerodroma Nikola Tesla danas su obnovljeni komercijalni letovi Er Srbije nakon proglašenja epidemije koronavirusa. ukidanja vanrednog stanja.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je juče da je u poslednja 24 sata prijavljen najveći broj slučajeva zaraze zabeležen u jednom danu od početka pandemije – 106.000.

izvor: insajder.net

 

Dodaj komentar