fbpx
Društvo

Obustavljen krivični postupak protiv organizatora protesta „1 od 5 miliona“ u Zaječaru

Krivični postupak protiv Nemanje Veljkovića, organizatora protesta „1 od 5 miliona“ u Zaječaru koji su protiv njega podneli roditelji Saše Mirkovića, Anka i Dragomir, obustavljen je jer se tužioci nisu pojavili sa advokatom na glavni pretres. Time su prema rečima Veljkovićevog advokata očigledno odustali od tužbe, jer su shvatili da je neosnovana.

Zbog ostavljanja letka u poštansko sanduče porodice Mirković, koji je 8. februara 2019. prilikom 4. protestne šetnje „1 od 5 miliona“ u Zaječaru ubacio Nemanja Veljković, protiv njega je podneta krivična prijava. Prijavu su tada podneli roditelji Saše Mirkovića zbog, kako su naveli, uvrede časti.

Međutim zbog nepojavljivanja na glavni pretres, pomenuti krivični postupak obustavljen je u četvrtak, 26. septembra, navodi Veljkovićev advokat Goran Kalčević.

„Ovo je očekivani sudski epilog nakon ovakve besmislene privatne krivične tužbe iz obesti privatnih tužilaca.

Ovo je ujedno i mala pobeda svih slobodnih građana Zaječara, koji su mesecima protestovali protiv višegodišnje štetne politike koja se vodi u gradu, u čemu je svojevremeno učestvovao i sin privatnih tužilaca“, rekao je Kalčević.

Nemanja Veljković kaže da su nedolaskom na zakazano ročište roditelji Saše Mirkovića očigledno pokazali da su odustali od tužbe.

“ Pošto se nisu pojavili, sud je doneo oslobađajuću presudu za mene. Smatram da je ovime pravda zadovoljena“, istakao je Veljković.

Podsećamo, prilikom 4. protestne šetnje „1 od 5 miliona“ u Zaječaru Nemanja Veljković otvoreno pismo uručio je i gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću, a iste večeri i ispred zgrade nekadašnje Radio-televozije Zaječar učesnici protesta položili su cveće u spomen ove, kako su istakli, upokojene ustanove.

Mesec dana nakon toga, marta 2019. godine Veljković je, zbog lepljenja nalepnica sa neispunjenim obećanjima Boška Ničića na zgradi Komiteta, kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 dinara.

2 komentara

  • Mala pobeda , ali i podstrek da ima nade da se ovo naprednjačko zlo pobedi , oličeno u Bošku Ničiću . Boško , ZAJEČARCI su danas na sudu dobili tvog pajtosa Sašu Mirkovića , sutra će tebe !!!

Dodaj komentar