fbpx
PR tekstovi

O čemu treba voditi računa prilikom online kupovine patika?

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Koliko god da volimo šoping, ponekad kupovina odeće i obuće može biti izuzetno naporan proces, a odlazak iz prodavnice u prodavnicu će izvući energiju i onima koji su vrlo uzbuđeno krenuli u šoping avanturu. Koje su prednosti online kupovine i zašto bi upravo kupovina preko interneta trebalo da bude vaš izbor?

Online kupovina je poslednjih godina gotovo u ravni sa tradicionalnim načinom kupovine kada govorimo o broju ljudi koji se odlučuje za ovaj vid šopinga, a brojni su razlozi zbog kojih je to slučaj. Online kupovina pruža poseban ugođaj i šoping iskustvo. Bez odlaska u prodavnicu možete kupiti različite artikle, na primer muške i ženske patike online iz udobnosti svoga doma, a svi artikli će biti dostavljeni na vašu kućnu adresu. Izuzev toga što će pred vama biti katalog različitih proizvoda, te toga što jednim klikom možete kupiti željeni artikal, treba istaći još nekoliko benefita ovog vida kupovine.

Photo by wendel moretti from Pexels

Primera radi, ukoliko odlučite da kupujete u online šopu prodavnice koja ima svoje sedište u nekoliko gradova Srbije, vi ćete na raspolaganju imati modele patika iz svih ekspozitura, kao i sve dostupne veličine. Takođe, mnogi online šopovi nude povoljnije cene u odnosu na one koje su izložene u samim prodavnicama, što je još jedna značajna stavka. Naravno, to ne znači da je svaka online prodavnica prava šoping destinacija.

Predlažemo da se pozabavite istraživanjem sajta online šopa i odaberete kvalitetan artikal, bilo da je u pitanju poklon za dragu osobu ili komad odeće ili obuće za vas.

Pouzdanost online šopa – obratite pažnju na pojedine detalje

Dakle, pre nego što stavite odabrani model patika u korpu i ukucate svoju adresu i druge podatke koji se potražuju, treba da proverite pojedine segmente na samom sajtu sa kojeg kupujete. Ukoliko je primera radi u pitanju sajt koji nudi dizajnersku odeću i obuću, bacite pogled na sve artikle i informišite se o samom brendu putem duštvenih mreža, ali i google pretraživača. Takođe, pomoću interneta istražite iskustva kupaca koji su na istoj adresi kupovali artikle.

Izuzev toga, na svakom pouzdanom i sigurnom sajtu naići ćete odeljke pod nazivom : Zaštita podataka ličnosti i Reklamacija i povrćaj novca. U ovim odeljcima pronaći ćete važne informacije o uslovima za reklamaciju proizvoda, povraćaj novca, zamenu veličina, ali i o zaštiti vaših ličnih podataka poput kućne adrese, imena, prezimena i posebno podataka sa kreditne kartice.

Kada je u pitanju ostavljanje podataka sa kreditne kartice, predlažemo vam da izbegnete ostavljanje ovih informacija na sajtovima čiji URL (veb-adresa) počinje sa HTTP, jer vam podaci na sajtovima tog tipa nisu zaštićeni, te i druge osobe imaju pristup. Sa druge strane, sajtovi čiji je prefiks HTTPS su u najvećem broju slučajeva zaštićeni od napada hakera.

Istaći ćemo još jednu značajnu stavku – korisničku podršku. Šta god da vam je nejasno na samom sajtu, predlažemo vam da potražite call centar ili korisničku podršku koja će vam odgovoriti na sve nejasnoće.

Kvalitet i veličina patika je takođe stavka o kojoj treba da vodite računa

Bilo da kupujete obuću online ili na tradicionalan način, kvalitet je sasvim sigurno nešto od čega ne smete da odustanete. Kvalitetna obuća, posebno patike obezbediće vam lagan korak, prijatan osećaj pilikom hodanja, udobnost, a da pritom fenomenalan izgled neće manjkati.

Kako ćete uočiti kvalitet u online šopu, kada ne možete da probate obuću?

U ovom slučaju bi opet trebalo obratiti pažnju na iskustva kupaca, ali i na sam izgled patika, na osnovu kojeg možete zaključiti kako su urađeni prelazi na patikama, đon, šavovi i slične stavke. Takođe, ukoliko su u pitanju brendirane patike vodićete se odlikama samog brenda, a svaki ozbiljniji online šop će sadržati opis proizvoda koji će vam pružiti informacije o materijalu od koga je obuća sačinjena.

Istaći ćemo još jednu stavku koja treba da se nađe na spisku stvari o kojima treba da razmišljate prilikom oline šopinga patika – veličina. Pored samog proizvoda na sajtu bi trebalo da se nađe vodič za veličine koji je predstavljen uglavnom tabelarno i govori o veličinama obuće po različitim standardima.

Možda vam na prvi pogled naš kratak tekst izgleda konfuzno, te deluje da je online kupovina patika komplikovana aktivnost. Međutim, ukoliko se vodite savetima koje smo vam predstavili, već nakon prve narudžbe će vam ovi postupci ući u naviku, te će svaka sledeća kupovina biti prijatno i zanimljivo iskustvo za koji god artikal da se odlučite.

Dodaj komentar