Društvo

Multimedijalna predstava 12. juna u Tehničkoj školi u Zaječaru

Multimedijalna predstava, kao prezentacija i kruna projekta Udruženja „Nego“, biće održana u Tehničkoj školi u Zaječaru, u sredu 12. juna 2019.

Takođe, ova predstava će biti izvedena 11. juna u Negotinskoj gimnaziji i 13. juna u Srednjoj školi u Kladovu.

Кreativno udruženje „Nego“ realizuje projekat „ODGOVORNO UGLEDAJ U BUDUĆNOST“ kroz Zimanovov fond za mlade, a uz podršku Zaječarske inicijative, Fondacije Iskorak i Nacionalne zadužbine za demokratiju.

Projekat je namenjen srednjoškolcima, a realizuju ga srednjoškolci Negotinske gimnazije u saradnji sa ostalim srednjim školama u opštini Negotin. Multimedijalna predstava kao prezentacija i kruna projekta biće održana u Negotinu, Zaječaru i Kladovu.

Projekat „ODGOVORNO UGLEDAJ U BUDUĆNOST“ želi da ukaže na problem odlaska mladih iz istočne Srbije.

„Istraživali smo, putem debata i anketa, koji su razlozi odlaska i šta mladima nedostaje u sopstvenom gradu i kraju. Buđenje svesti kod mladih i aktivno uključivanje u pozitivne promene u društvu na kulturnom, obrazovnom i socijalnom planu je još jedna bitna komponenta naše ideje. Želimo da kroz Multimedijalnu predstavu predstavimo naš projekat i pokažemo rezultate do kojih smo došli“, rečeno je u saopštenju.

Dodaj komentar