fbpx

Meštani Kalne i okolnih sela dve nedelje nemaju vodu

Preporuka:

Zasedao Štab za vanredne situacije: Nove naredbe i mere, pravo na besplatan obrok za vreme vanrednog stanja…

U vеlikoj sali Skupštinе grada danas je održana 6.sednica Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, kojom je predsedavala Marina...

Danas su Mladenci: Na trpezu se ne iznosi pečenje, a evo i ostalih običaja i verovanja…

Srpska pravoslavna crkva sutra slavi Dan Svetih Četrdeset Mučenika, praznik u narodu poznatiji kao Mladenci, a za njega su...

Korona virus i krediti: Šta sve (ne) morate da plaćate

Jovanovići* su ratu za kredit za stan do sada plaćali 284,02 evra mesečno. Onda su odlučili da zbog korona...
- Reklama -

Opštinski odbor „Nove stranke“ Knjaževac upozorava javnost na nehumane uslove života sa kojima su suočeni meštani sela Kalna i okolnih mesta, koji već skoro dve nedelje nemaju vodu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Sramno je što niko čak ni od lokalnih medija nije našao za shodno da alarmira javnost povodom stanja u selima na Staroj planini, gde voda, i kad dođe, bude toliko slabog pritiska, što je čini nemogućom ne samo za piće, već i za ostale potrebe, poput održavanja elementarne lične i higijene domaćinstva. Situacija je još poraznija kada se uzme u obzir da smo na pragu 2020. godine, a govorimo o problemima nedostojnim jedne evropske zemlje 21. veka, kao i koliko ironično onda zvuči bajka aktuelnog režima o digitalizaciji i razvoju seoskog turizma“, kažu u Opštinskom odboru Nove stranke u Knjaževcu.

Predstavnici pomenutog odbora stoga zahtevaju od nadležnih lokalnih čelnika da pod hitno reaguju i reše problem snabdevanja vodom sela u okolini Stare planine.

„Apelujemo i na svoje sugrađane da zajedničkim snagama režim oteramo u političku istoriju, gde je možda bilo normalno živeti bez voda, ali pre par vekova, nikako na putu punopravnog članstva u Evropskoj uniji“, navodi se u saopštenju.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: