fbpx

Kvota za budžet povećana na samo 2 fakulteta u Beogradu

Preporuka:

Detalji zločina u Zaječaru: Devizni penzioner pretučen na smrt

Zaječarac Slobodan Zdravković (76), koji je penziju stekao radeći u fabrici u nemačkom Zingenu gde je sklapao delove za...

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Slobodana Zdravkovića u Zaječaru

Zaječarski policajci rasvetlili su teško ubistvo Slobodana Zdravkovića (76) iz Zaječara i uhapsili Z. T. (1977) iz Zaječara i...

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša sprovešce akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija ce se...
- Reklama -

Broj brucoša na Univerziteta u Beogradu koji će biti na budžetu Vlada Republike Srbije je povećan, pa će se ove godine o trošku države školovati još 77 studenata. Međutim broj mesta za brucoše povećan je samo na dva fakulteta u Beogradu.

Na Mašinskom fakultetu povećan je broj za 20 budžetskih mesta i Filološkom fakultetu za 57 budžetskih mesta, navode iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a prenosi „Blic“.

Vladalo je veliko interesovanje ove godine na Mašinskom fakultetu, konkretno na smeru Informacione tehnologije u mašinstvu. U pitanju je novi program za tek 20 budžetskih studenata koji će sad moći da pohađa za 20 više.

Prodekan za nastavu Mašinskog fakulteta, prof. dr Ljubodrag Tanović kaže da je ove godine vladalo veliko interesovanje ove godine na Mašinskom fakultetu, konkretno na smeru Informacione tehnologije u mašinstvu. Do sada je na budžetu bilo samo 20 studenata, a sada će ih biti dva puta više.

“ Ovo odlična odluka s obzirom na to da je godina na ovom smeru 180.000 dinara.

U pitanju je novi smer Informacione tehnologije u mašinstvu, a na koji se upisuje 60 studenata, i to 20 na budžet i 40 samofinansirajućih“ objašnjava prof. dr Ljubodrag Tanović.

Na fakultetima je ostalo više od 9.110 slobodnih mesta, samo u Beogradu 3.246, od kojih je 1.072 na budžetu i 2.214 samofinansirajućih. Prijavljivanje u drugom upisnom roku obaviće se na većini fakulteta 2. i 3. septembra, dok će prijemne polagati nekoliko dana kasnije, odnosno 5. i 6. septembra. Upis će trajati tokom celog meseca, a fakulteti će pojedinačno objaviti tačne detalje i termine upisa. Rezultati će biti objavljeni najkasnije 6. septembra.

Kako je navedeno u odluci Univerziteta, upis kandidata mora biti završen 15. septembra.

izvor: Blic

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: