fbpx
Aniri Šalve

Ko je glavni batinaš SNS-a? Zaječarci da li se sećate Zelje?

foto: opozicionar.com

Zoran Milojević Zelja, blizak ministru Aleksandru Vulinu, dovodi se u vezi sa prebijanjima i incidentima na biračkim mestima širom Srbije.

Milojević, vlasnik pumpe u Leposaviću, nekadašnji savetnik u Kancelariji za KiM dok je na njenom čelu bio Aleksandar Vulin, identifikovan je u policiji u Vrbasu kao batinaš.

Njega svedoci raznih incidenata opisuju kao glavnog čoveka grupe od dvadestak momaka koji je viđan pre i tokom izbora u Odžacima, Mionici, Majdanpeku… mestima gde je dolazilo do incidenata, pa i fizičkih obračuna sa aktivistima opozicionih stranaka. Nijedno od prebijanja u poslednjih dve godine, počev od prvog u Srbobranu, marta 2013, do sada, nije dobilo sudski epilog niti su podignute optužnice. Nadležni su raspolagali podacima počev od registarskih tablica automobila batinaša, do direktne identifikacije napadača.

Danilo Bobić, profesor fizičkog i aktivista DS bukvalno je kidnapovan, a potom i prebijen u prostorijama SNS u Vrbasu. On je u policiji na fotografijama identifikovao Milojevića. Bobić je pretučen u stranačkim prostorijama. Oko njega su nepoznati mladići napravili krug da ne bi pobegao dok ga Milojević tuče. Tužilac je okarakterisao ovo krivično delo kao protivpravno lišavanje slobode, a do danas ni njemu, ni advokatu nije stigao nijedan zvaničan dopis policije ili suda. Advokatskoj kancelariji koja zastupa Bobića nije poznato čak ni protiv koga je podneta krivična prijava.

Zelja je često u pratnji ministra Vulina. Tako je bilo i kada je u Nišu prebijen Blagoje Bradić, poslanik Zajedno za Srbiju. Boško Ristić, Bradićev advokat, kaže da i pored krivične prijave u kojoj se navodi da su nasilnici iz okruženja Vulina, verovatno njegovog privatnog obezbeđenja, pomaka nema.

– Reč je o malom krugu ljudi za ispitivanje. To samo pokazuje da ne postoji spremnost državnih institucija da odrade posao u skladu sa zakonom i da očito nisu nezavisne i imaju strah od visokih funkcionera – ističe Ristić.

Jedan od sagovornika „Blica“ iz Zaječara kaže da nema opozicionog aktiviste koji ne zna ime Zelje. On dodaje da ne može da tvrdi da je Zelja bilo koga napao u Zaječaru ili susednom selu Jasikovo, gde su premlaćeni članovi URS i DSS, ali da je „u gradu viđen“. Šema se ponavlja u svim mestima – automobili iz drugih gradova, džipovi sa beogradskim tablicama, razni momci „razgovaraju“ ili dele poklone. Napadi su obično brzi i neočekivani, tako da žrtve često ne vide lice batinaša.

Juče nije bilo moguće dobiti informaciju da li je Milojević i dalje u državnoj administraciji. U kancelariji za KiM nam je rečeno da je “otišao” i da ne znaju gde je.

Evo malo da se vratimo u prošlost, ne tako daleku, idemo u 2013, nekoliko dana pre izbora i na sam dan izbora.

foto: printscreen

foto: printscreen

Evo još jednog primera……

foto: printscreen

foto: printscreen

Evo i slika automobila ispred sedišta SNS-a preko puta interex-a.

110615-zelja-batinasi-4 110615-zelja-batisi-3

Evo i video klipova iz tog vremena, pa pogledajte prilog b-92:

Evo šta je i blic pisao o tome:

110615-zelja.batinasi-jos

Dve godine posle „veličanstvene“ pobede Mirkovića, Zaječar se urušava. Život u njemu je izgubio smisao. Pisali smo o nameštenim tenderima, o opraštanju dugova, spornim ugovorima, pretnjama, prebijanjima…

Dragi naši prijatelji i „vi“ ste potrebni da se uključite ako nešto loše želite da ispravite. Doći će vreme kada će svi otići i neće imati glas ko da podigne kada baš tebe budu vodili…. Zato razmislite o svemu, kako da pomognete, i kako da svi zajedno ispravimo ono što ne valja…..

Aniri Šalve

Dodaj komentar