fbpx
Izdvajamo Politika

Kampanja bojkota izbora i u Zaječaru

Lideri političkih partija, članica Saveza za Srbiju, započeli su u 6. oktobra iz više gradova i mesta u Srbiji kampanju za bojkot predstojećih parlamentarnih izbora, a sekretar Demokratske stranke Goran Jaić posetio je danas i Zaječar. Prema njegovim rečima, Zaječar je primer grada u kome je vlast uzurpirana, jer su na poslednjim lokalnim izbporima građani prevareni od strane sadašnjeg gradonačelnika Boška Ničića.

Goran Jaić (levo)

“Bojkot je legitimno sredstvo da se borimo protiv onoga što građani ovde u Zaječaru vide svaki dan. Imate jednog gradonačelnika koji je prevario građane kada su izlazili na izbore i zato smo izabrali Zaječar.

Sigurni smo da će svi takvi kao što su Boško i Jutka posle sledećih lokalnih i parlamentarnih izbora otići i da će ovakva vlasti biti prošlost za građane”, kazao je Jaić.

On je podsetio da kampanjom bojkota predstavnici opozicije samo žele da skrenu pažnju Evrope i Amerike na to šta se dešava u Srbiji, kao i na to da su građanima uskraćena osnovna elementarna prava.

“Mi se ovde ne borimo za stranačke, već za interese građana. jer mi i dalje nemamo slobodne medije, Srbija nije zemlja u kojoj se dobro živi, ljudi sa svojim primanjima nemaju da prežive ni trećinu meseca.

Ali zato ova vlast redovno naplaćuje sve komunalne usluge i to na najbezobrazniji način2, kaže Jaić.

Nakon protesta “1 od 5 miliona” nijedan od zahteva građana, kako kaže Jaić nisu ispunjeni. Zbog toga predstavnici članica saveza za Srbiju najavljuju da će (ukoliko parlamentarni izbori budu raspisani marta ili aprila 2020. godine) te izbore bojkotovati.

” Mi smo kao Savez doneli jasnu odluku da na izbore koji su lažni, koji će biti u martu ili aprilu 2020. godine mi ne izlazimo. Nastavljamo da se borimo sa građanima na ulici, na tribinama, na pijacama kao što smo danas i na svaki legitiman način”, najavio je Jaić.

Na izbore pristaju, kako kaže, samo kada se ispune ostani građanski uslovi koje je Savez za Srbiju predao vlasti.

Predstavnici zaječarske opozicije u pratnji Jaića na nekoliko lokacija u gradu zalepili su nalepnice sa natpisom “bojkot”, nakon čega su obišli zaječarsku pijacu.

2 komentara

 • e pa došli smo do kraja..nema n ovca za isplate ličnog dohodka za zaposlene..KRAJ!!! ali zato ima za dnevnice za put u ITALIJU!!!!! pa glasajte,,,,

 • .?..Ma pusti izbore dragi moj zemljace …VLASTI SU PROLAZNE A GEOSTRATESKI SAOBRACAJNI KORIDORI VECNI…Bolje se raspitaj sta je sa TRANSEVROPSKIM (Atlantski okean -Crno more)… Multimodalnim saobracajnim koridorom (Crnomorskom koridorom) koji SPAJA CELU EVROPU ..I AUTOPUTEM I ZELEZNICKIM KORIDOROM…
  PREKO TVOG ZAJECARA, ZAJECARSKOG OKRUGA, TIMOCKE KRAJINE I CELOG OVOG REGIONA ISTOCNE SRBIJE ..??? … To se ti raspitaj dragi zemljace… Kakvi bre crni izbori…dodju i prodju..i sve isto…??? Bolje se RASPITAJ KO BLOKIRA I HOCE DA ELIMINISE OVAJ TRANSEVROPSKI ,,KORIDOR ZIVOTA ,,CELOG OVOG REGONA ISTOCNE SRBIJE……???
  Tako sto FINANSIRA I GRADI KRUZNI PRSTEN OKO I PO RUBNIM OBODIMA OVOG REGIONA…sa DVE NOVE BRZE MAGISTRALE : Paracin-Zajecar-Negotin-Kladovo -Donji Milanovac-Golubac-Veliko Gradiste-Pozarevac ….???
  I da TO MASKIRA I ZAMAGLI …. U CENTRALNI PRAZAN TOG KRUGA … GURA NOVOKOMPONOVANI I IZMISLJENI AUTOPUT Markovac-Svilajnac-Despotovac-Bor….?
  Kroz NAJVECI POTPUNO NENASELJEN PROSTOR u Republici Srbiji,Balkanu i Jugoistocnoj Evropi…. ?
  Kroz prostor koji je NAJVECE IZVORISTE PITKE VODE U SRBIJI… ?
  Kroz prostor POSLEDNJIH PRASUMA U OVOM DELU EVROPE (Vitanovaca i dr.) ..? I kroz strogo zasticeni prostor novog Nacionalnog parka,,Juzni Kucaj /Beljanica,,…?
  Uzgrad ..taj NOVI ,,AUTOPUT,, je od Markovca ,preko Svilajnca do Despotovca U NEPOSREDNOJ BLIZINI I POTPUNO PARALELAN sa vec postojecim autoputem Beograd -Nis…???Gde bre to ima…???? A od Despotovca do Bora PONOVO U NEPOSREDNOJ BLIZINI I POTPUNO PARALELAN sa,,drugim novim prioritetim,,
  brzom magistralom (autoputem..?) Paracin-Zajecar…??? Znaci CEO TAJ NOVI AUTOPUT JE POTPUNO PARALELAN I DUPLIRAN SA VEC POSTOJECIM GLAVNIM SAOBRACAJNICAMA U NEPOSEDNOJ BLIZINI…. ????A ti pricas o nekim tamo izborima… ???? A kada uzmes u obzir i krak ove nove brze magistrale Paracin -Zajecar ka Boru, gde se ovaj krak i SPAJA SA OVIM NEBULOZNIM AUTOPUTEM ZA VUKOVE I JELENE…KROZ NISTA… koji dolazi u Bor od Despotovca…imas JOS JEDAN KRUG…????….Gledaj neku mapu i videces za 3 sekunde…???…
  Neko …DA BI ZAUVEK ELIMINISAO TRANSEVROPSKI Multimodalni koridor Istok (Crnomorski korisod) SA TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE….
  CRTA KRUGOVE SA AUTOPUTEVIMA I BRZIM MAGISTRALAMA po ovom tvom regionu Istocne Srbije.
  ??? A ti ,moj dragi zemljace…pricas o nekim tamo izborima….??? Pusti bre izbore…resicemo to…kako god…Bilo ih je hiljadu …i bice ih jos toliko…….
  Jer vlasti su prolazne….a geostrateski saobracajni koridori su vecni….
  A STA CEMO SA OVIM…. moj zemljace
  ????…
  I pozdrav tebi….iz ?.

Dodaj komentar