fbpx
PR tekstovi

Kako se najbolje spremiti za polaganje vozačkog ispita?

Skoro svi koji su položili vozači ispit dele jedinstveni stav, da polaganje vožnje, nimalo nije jeftino, a uz to je i veoma stresno.

kako da što bolje iskoristite svojih 40 časova teorijske i 40 časova praktične obuke, pročitajte u nastavku teksta. Nadamo se da ćete vozački položiti iz prvog puta, što bi znatno uštedelo vaš budžet.

Nadamo se da su svi budući kandidati, za polaganje vozačkog ispita, upoznati sa procedurom, da se u toku trajanja obuke morate obučiti i za pružanje prve pomoći, zatim isti taj test položiti, kao i to da morate izvaditi lekarsko uverenje koje važi godinu dana, a koje bi najbolje bilo da uradite nakon polaganja teorijskog dela vožnje.

Kao što smo već govorili prvo treba izabrati auto školu. Mislite da je to lako? Ako je vaš odgovor potvrdan, pogrešili ste. Izbor auto škole je prva i najvažnija stvar ako želite da položite vozački ispit, i da svako ko kasnije putuje sa vama, oseća se sigurno, zato što oseća i zna da ga vozi pravi profesionalac.

Našu detaljnu analizu kako odabrati najbolju auto školu, možete pročitati ovde.

Pošte ste izabrali pravu auto školu, sledeći korak je kako izabrati pravog instruktora!? O tome opširnije pročitajte ovde.

Nako što ste odabrali auto školu, upoznali i odabrali vašeg instruktora, sledeći korak je teorijska obuka i polaganje teorijskog ispita.

Teorijska obuka se sastoji od 40 časova, nakon čega sledi polaganje teorijskog ispita.

Ispit je u vidu teste i za njegovo rešavanje imaćete 60 minuta. Preporuka je da pre polaganja OBAVEZNO, ali OBAVEZNO uradite neke online testove. To je za vas dobro iz dva razloga:

  • Proveravate odmah vaše znanje, zato što na kraju online testa ima i rešenje
  • Znaćete šta vam slabije “ide”, tako da više pažnje usmerite ka tome

Prilikom rešavanja testa, OBAVEZNO obratiti pažnju na pitanja koja zahtevaju više odgovora.

Ako ste uspešno savladali teorijski deo ispita, ostaje vam još praktični deo. Prilikom polaganja praktičnog dela ispita od vas se očekuje da sve ono što ste naučili, preko teorijske nastave, prakse i obuke, pokažete prilikom polaganja.

Ako ste izvozili 40 časova praktične obuke trebalo bi da bude dovoljno da vozački ispit položite iz prvog puta.

Ne postoji čovek koji prilikom polaganja vozačkog ispita nije imao tremu, ili ga nije obuzeo strah. Pokušajte da strah prevaziđete, i da budete koncentrisani na vožnju.

Dođite naspavani na polaganje, obavezno jedite, ponesite flašu vode kako bi ste se osvežili.

Ako prilikom vožnje napravite grešku, ne paničite, nastavite dalje kao da se ništa nije dogodilo. Manji propusti su čak i na ispitu dozvoljeni, ali je potrebno da se u celini pokažete kao pravi i dobar vozač.

Polaganje vožnje sastoji od vožnje na poligonu i na gradskim ulicama, odnosno u saobraćaju sa drugim učesnicima. Nekoliko dana pre ispita trebalo bi da imate poslednje časove vožnje jedan za drugim, kako biste na samom ispitu bili što sigurniji u sebe.

Na kraju, ako ste sve pažljivo pročitali a još uvek nemate vozačku dozvolu, sačuvajte sve što ste ovde pročitali i posetite auto školu LENA, zato što JEDNOSTAVNO NAJBOLJA!!!

1 komentar

  • Nekada su polaganje i casovi bili mnogo jeftiniji i pristupacniji populaciji. Sada je potrebno izdvojiti pozamasnu sumu novca za to.S Svakako su u tekstu dati dobri saveti prilikom polaganja i ne postoji ziv covek koji je otisao bez treme na polagenje.

Dodaj komentar