fbpx
Društvo Izdvajamo

Još dva smrtna slučaja u Zaječaru, 37 novoobolelih

ILUSTRACIJA

Na osnovu 59 obrađenih testova u poslednja 24 časa, na teritoriji Zaječara utvrđeno je 37 novih slučajeva zaraze korona virusom, a dve osobe smeštene u Zdravstvenom centru u Zaječaru, nažalost su izgubile borbu sa ovim virusom.

Od 37 novozaraženih, 19 osoba je muškog, a 18 ženskog pola, starosti od 10 do 70 godina.

Rezultati se očekuju za 94 ranije testirane osobe.

Na Infektivnom odeljenju Zdravstvenog centra u Zaječaru smešteno je 28 pacijenata, dok je 19 na Grudnom odeljenju, gde su dve osobe u toku jučerašnjeg dana nažalost preminule.

Na jučerašnje saopštenje i zahtev Unije sindikata prosvetnih radnika u Zaječaru da se pod hitno pređe na online nastavu zbog sprečavanja širenja zaraze u školama, odgovorio je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, na svom fejsbuk profilu.

“ŠVS grada, na obraćanje Unije prosvetnih radnika oko prelaska škola na online nastavu, napominje da to nije u njegovoj zakonskoj nadležnosti, te da je u Zaječaru vanredna situacija na snazi više od tri meseca. Sva odeljenja u kojima je potvrđeno zaražavanje učenika virusom covid-19, po saznanjima koja ŠVS ima, prešla su na ovaj vid nastave”, napisao je Ničić.

On je dodao da je epidemiološka situacija sve teža i zamolio građane da poštuju mere, a roditelje da ne šalju decu u školu čim primete bilo koji od simptoma koji mogu ukazati na korona virus.

Dodaj komentar