Društvo

In memoriam: Hranislav Petrović (1937-2020)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Hranislav Petrović, profesor hemije i bivši direktor Tehničke škole preminuo je u petak, 24. aprila 2020. godine u Zaječaru.

Hranislav je rođen je 13. maja 1937. godine u Skoplju.  Osnovnu i srednju školu je završio u Zaječaru, dok je hemijski fakultet završio u Skoplju, nakon čega se zaposlio u Medicinskoj školi u Zaječaru kao profesor hemije.

1978. godine bio je raspoređen za organizatora nastave RJ Zajedničkih osnova Centra usmernog obrazovanja AVNOJ, a od 01.10.1979. godine bio je raspoređen na radno mesto pomoćnika direktora OOUR Zajednička osnova Centra usmernog obrazovanja „AVNOJ“. Na mestu pomoćnika direktora ostaje sve do 31. avgusta 1987. godine kada je odlukom matične komisije Tehničke škole „29. novembar“ imenovan za direktora škole.

Na mestu direktora Tehničke škole ostaje do 2001. godine. Do odlaska u penzuju 2002. godine obavljao je poslove pomoćnika direktora.

Iza sebe ostavio je suprugu Milanu i sina Vuka sa porodicom.

Hranislav Petrović biće sahranjen u ponedeljak, 27. aprila u 14 časova na starom groblju.

Zahvaljujući svemu što je učinio za našu školu, svoje učenike i kolege, Hranislav Petrović živeće svetao u našoj uspomeni, kaže u objavi kolektiv Tehničke škole.

Izvor: zajecarskahronika.com

Dodaj komentar