Društvo Izdvajamo

I ovog petka tražio se primerak više „Zaječarskih vesti“

Drugo izdanje dvonedeljnika „Zaječarske vesti“ građani su u centru grada dočekali sa nestrpljenjem. Tiraž od 1.250 primeraka građanima su lično delili novinari portala „Zaječar online“.

Besplatan primerak deljen je u vremenu od 9 i 30 do isteka zaliha na zaječarskom skveru, većim okolnim ulicama, kao i kod SUP-a, pošte i na pijaci.

Katarina Golubović urednik izdanja ističe da je želja novinara bila da pre svega saznaju kako im se ideja o pokretanju lokalnih novina dopala i šta bi mogli da promene i unaprede.

„Većina građana dvonedeljnikom je oduševljena, jer ovom gradu, kako su istakli, fale jedne lokalne novine u kojima bi na objektivan i nepristrasan način mogli da čitaju o svim akterima u društvenom i političkom životu grada.“

Njoj je kao uredniku, kako kaže, vrlo važno da u dvonedeljniku budu zastupljeni svi učesnici u društvenom i političkom životu Zaječara, kao i da „Zaječarske vesti“ budu jedan objektivan medij na osnovu koga će čitaoci graditi sopstveno mišljenje i sopstveni stav.

Dragan Mitrović je rekao da je s nestrpljenjem dočekao ovaj novi broj.

„Jedva sam dočekao ovaj novi broj. Konačno da i mi građani budemo informisani kako treba. Vidim da niste ni na jednoj strani nego pišete onako kako jeste, a to mi se sviđa“.

Vera Vučković kaže da voli da čita novine.

„Čula sam od komšinice da danas delite „Zaječarske vesti“ i zato sam došla. O svemu može da se pročita i to mi se dopada. Po meni možda nedostaje samo horoskop, ili ukrštenica“.

Zoran Jovanović priznaje da je izgubio naviku čitanja novina, ali mu se ovaj list na prvi pogled dopada, jer su sve vesti iz grada na jednom mestu.

„Ovo je ustvari jedina novina koja se bavi gradom i dešavanjima u njemu i zato mi se dopada“.

„Zaječarske vesti“ su zamišljene kao novina koja će se deliti besplatno ljudima lično. List ima za cilj da informiše Zaječarce o svemu što se dešava u našem gradu.

Naredni broj izlazi u petak, 27. decembra.

Prelistajte drugi broj „Zaječarskih vesti“ u PDF formatu.

Dodaj komentar