fbpx
Politika

26. aprila i lokalni izbori u Srbiji

mondo.rs

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Srbiji za 26. april ove godine, navodi N1. Tog dana će biti održani i lokalni i parlamentarni izbori, navodi TV Prva.

Ona je u holu Doma Narodne Skupštine rekla da se ova odluka ne odnosi na Skupštine gradova Zaječara, Bora i Beograda niti na Skupštine opština Kosjerić, Lučani, Aranđelovac, Negotin, Majdanpek, Mionica, Medveđa, Preševo, Kula, Doljevac, Kladovo i Smederevska Palanka, u kojima su održani vanredni lokalni izbori između 2017. i 2019. godine.

Gojković je pozvala građane da iskoriste svoje pravo i izađu na redovne izbore gde će, kako je rekla, imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odluče o budućnosti njihovih lokalnih samouprava i o njihovom daljem razvoju.

„Pratite programe svih kandidata i izaberite svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da unaprede vaš i život vaših porodica. Pozivam i sve kandidate da se nadmeću za podršku građana dobrim programima, da ponude svoje vizije razvoja gradova i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje“, naglasila je.

Poručila je da sve učesnike poziva da se bore za naklonost birača odgovornošću i fer kampanjom i pozvala sve da poštuju demokratski iskazanu volju građana.

Rokovi za pripremu i održavanje izbora počinju da teku od dana stupanja na snagu ove odluke, a odluka o raspisivanju izbora stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku.

izvor: N1

Dodaj komentar