fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Izdvajamo Timočka krajina

Hotel Stara planina ponuđen u zakup

Foto: Hotel Stara planina

Javno preduzeće “Stara planina” ponudilo je u zakup Hotel Stara planina koji ima više od 24,5 hiljada kvadratnih metara. Početna mesečna cena zakupnine je četiri miliona dinara bez PDV-a, prenose “Novosti“. Ponude za zakup se mogu dostaviti do 29. novembra, a njihovo otvaranje biće 3. decembra.

Javno preduzeće za razvoj planinskog turizma Stara planina iz Knjaževca objavilo je javni poziv za dostavljanje zatvorenih pismenih ponuda za davanje u zakup nepokretnosti – hotela Stara planina, na kome je nosilac prava svojine Javno preduzeće u kome poziva sve zainteresovane ponuđače da dostave ponudu za zakup Hotela Stara planina. Hotel Stara planina pored garaže i suterena ima i prizemlje, dva sprata i potkrovlje, kao i galeriju.

FOTO: stari.bigstar.rs

 Oko 24.500 kvadrata nudi se u najam po početnoj ceni od četiri miliona dinara bez PDV-a, mesečno. Ponude se mogu dostaviti do 29. novembra, a otvaranje je zakazano za 3. decembar. Najbolja ponuda biće odabrana po kriterijumu najviše ponuđene cene, delatnosti koja će se obavljati u hotelu i referencama ponuđača.

Hotelom je upravljala austrijska grupacija “Falkenštajner

” od 2012. godine kada je i potpisan ugovor na 15 godina saradnje. Međutim, 3 godine kasnije, Austrijanci su se žalili na neispunjavanje ugovornih obaveza. Jedna od njih je i kada je tadašnji v. d. direktora javnog preduzeća, Vladimir Simović, uručio otkaz direktoru hotela Aleksandru Vasiljeviću, kojeg je postavio “Falkenštajner”.

Ugovor o upravljanju hotelom je ubrzo raskinut, a Javno preduzeće za razvoj planinskog turizma “Stara planina” iz Knjaževca je samo vodilo posao.

Finansijski izveštaj “SP Rizort”, ćerke firme preko koje se upravlja hotelom, pokazuje da su lane imali 323,4 miliona dinara poslovnih prihoda. Godinu su završili sa profitom od 41 milion dinara. Vlasnik, JP “Stara planina” na ime zakupa dobila je oko 21 milion dinara.

Ono svojoj ćerki-firmi svakog meseca zakup naplaćuje u visini sedam odsto mesečne ostvarene realizacije hotela. Oglas otkriva da su rešili da od ovog objeta prikupe najmanje dvostruki iznos rente, pišu “Novosti”.

Foto: Hotel Stara planina

O Staroj planini i hotelu…

Nedaleko od Knjaževca nalazi se Stara planina, najveća planina u istočnoj Srbiji. Predstavlja prirodno bogatstvo izvanrednog značaja i u prvo je kategoriji prirodnih bogatstava, pa samim tim predstavlja ogroman potencijal za razvoj turizma. Planinski vrh Babin zub koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.758 metara jedan je od najlepših lokaliteta Stare planine.

Hotel Stara planina, u sklopu turističkog rizorta Jabučko Ravnište, kategorisan je visokim standardom kvaliteta i razvrstan je u hotel kategorije sa 4 zvezdice. Hotel ima 146 modernih i komfornih hotelskih smeštajnih jedinica i opremljen je udobnim nameštajem, prijatnim osvetljenjem i opremom modernog stila.

U neposrednoj blizini, na svega 20 metara od Hotela nalazi se ski staza i prva gondola u Republici Srbiji, koja povezuje Hotel sa ski vrhom Babin Zub i polazištem staze Konjarnik.

Više informacija o javnom pozivu možete videti OVDE.

Izvor: eKapija

2 komentara

  • ne bi bilo loše da i GRAD ZAJEČAR ponude u zakup kakvi ga lopovi vode!!ima li kraja lopovluku !! sta su skrivili gradjani???sta su skrivili radnici pa sada moraju da zive bez plate!!!! DOKLE BRE više kreteni !!!hajde svako svojoj kuci ako imate gde da se vratite..

    • Nista ne brini , sada će neki nepismeni iz SNSa ili SPSa da plati 100e za mesečni zakup hotela i još da pokrade nameštaj iz Hotela.Napred_noooooo

Dodaj komentar