fbpx
Društvo

HAOS U ZAJEČARU: Gradonačelniče, zašto se ne čisti sneg? (FOTO)

foto: tvbest.rs

Gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović ne haje za muke svojih sugrađana, koji zbog neočišćenog snega ne mogu bez problema proći čak ni centrom grada.

Iako je u gradu na dva Timoka temperatura već nekoliko dana u plusu, radnici javnih preduzeća koja imaju obavezu da uklone sneg sa trotoara, staza i kolovoza, kao da su u zemlju propali!

U perifernim naseljima ni ulicama niti trotoarima je nemoguće proći čak ni pešice, jer zbog snega koji se topi ulice više liče na oranice.

Ulice i u najvećim i selima najbližim Zaječaru, poput Grljana, su neprohodne, dolazi do zaglavljivanja vozila, jer su očišćene samo glavne ulice, a i one nepotpuno, tako da je nemoguće mimoilaženje dva vozila. Pešaci idu sredinom ulica, jer su mašine koje su čistile sneg nabacale na trotoare. Građani se samoorganizuju i čiste sneg inače bi došlo do totalnog kolapsa.

Nehaj i nebriga aktuelne vlasti, na čelu sa gradonačelnikom Velimirom Ognjenovićem, najlepše se vidi u centru Zaječara. Iako sneg ne pada već nekoliko dana, a dnevne temperature su u plusu, snežni nanosi, na pojedinim mestima i veći od jednog metra, parališu i sam centar Zaječara.

Parkiranje je nemoguće u svim ulicama u prve dve zone gradskog jezgra, iako se uredno naplaćuje. I onaj ko se usudi da se parkira, kasnije ne uspeva bez proklizavanja da se uključi u saobraćaj. Trotoari, čak i na samom gradskom trgu, više liče na ski staze. Opasnost od pada i zadobijanja povreda, naročito za starije žitelje Zaječara je ogromna, dok gradonačelnik Ognjenović ne haje za muke svojih sugrađana.

Reakcije zaječaraca na haos koji vlada u Zaječaru bile su previše vulgarne da bi ih ovde preneli.
Pogledajte kakav haos vlada u centru Zaječara:

foto> tvbest.rs

foto:  tvbest.rs

foto: tvbest.rs

foto: tvbest.rs

foto: tvbest.rs

foto: tvbest.rs

foto: tvbest.rs

foto: tvbest.rs

Izvor: tvbest.rs

4 komentara

  • Da se ja pitam ja bi gradske većnike, gradonačelnika, pomoćnike i odbornike poslao da čiste sneg. Narod ih birao i postavio i red bi bio da se malim i skromnim radom (čišćenjem snega) oduže, jer smo vidli da za vođenje grada nemaju nikakav uspeh. PItam se na gde je ekspert optičar Milko Todorović, pomoćnik gradonačenika za vanredne situacije? Ipak, setio sam se on i Suzana Stamenković bili su domaćini koji su dočekvali goste na koktelu u Gradskoj upravi.

  • Pa vi niste bili u Knja\evac tamo je pravi sibir u centru a do okolnih sela moye se samo avionom, precednik nas uverava da su putevi svuda prohodni.Pa selajni kazu ovaj krakat nam precednik moye gazi sneg od dva metra a mi kljakave babe ce pomremo bey struju i vodu.

  • И онда се појаве другови полицајци па залепе казну онако ноншалантно, као да не живе у овом граду, за “непрописно паркирање” а ми се тобоже мангупирамо јер можемо да бирамо паркинг места – очишћена!!! И то се развредне кад не треба, на Најрадоснији празник чисто да повећају радост – чију?! Ми, сви, као да немамо заједничког непријатеља већ сечемо грану на коју седимо! А кад нам се очи навикну, моћи ћемо по граду и у мраку да ходамо…

Dodaj komentar