fbpx
Društvo

Gradski većnik obrazložio zašto su kafići prošle noći radili do jutra

foto: tvbest.rs

Ako ste pročitali pažljivo naš jutrošnji članak o nepoštovanju radnog vremena noćnih klubova sigurno ste primetili da smo u tekstu napisali da se u zaštitu pojedinih kafića i barova uključio i jedan gradski većnik čiji identitet za sada nismo uspeli da utvrdimo.

Gde je šuplje, tu zveči!

Par sati nakon što je izašla naša vest oglasio se gradski većnik Aleksandar Milivojević zvani Aca Pjer (javio se sam). On je ekskluzivno za Best portal dao objašnjenje zbog čega noćni klubovi ovog vikenda rade sa produženim radnim vremenom.

„Dana 19. marta 2015. godine upravi grada Zaječara sa zahtevom za produženje radnog vremena obratili su se ugostiteljski objekti zbog unapred dogovorenih nastupa muzičara, di džejeva i zakazanih rođendanskih proslava. Imajući u vidu obrazloženja odeljenja za društvenu delatnost Grada Zaječara utvrđeno je da postoje objektivni razlozi da se njihovi zahtevi reše pozitivno. Smatramo da smo u obavezi da saslušamo naše sugrađane i privrednike i da u skladu sa njihovim zahtevima reagujemo pravovremeno i omogućimo im što bolje uslove za siguran život i obavljenje njihovih delatnosti“, rekao je Aleksandar Milivojević.

Portal ZaječarOnline ima par primedbi.

1. Poštovani gospodine Milivojeviću, lepo je što smatrate da treba saslušati građane i omogućiti im bolje uslove, ali to se onda radi na drugačiji način. Pozovu se ti isti ugostitelji, pa im se saopšti odluka koju grad planira da donese, zatraži njihovo mišljenje, usaglase detalji pa onda izađe sa konačnom verzijom odluke. Tako se bar radi u civilizovanom svetu. Jasno je da su namere gradske vlasti bile drugačije.

2. Odluku o ograničenju rada je donela Skupština grada Zaječara, da li postoji viši organ vlasti na lokalnom nivou i ko to može da prekraja odluku Skupštine bilo kakvim aktom?

3. APSOLUTNO nije tačno da se u navedenim lokalima dešavala bilo kakva rođendanska proslava jer smo i iz tih razloga organizovali noćnu patrolu, znali smo da opet spremate neku laž. Uostalom rođendan se sasvim lepo i komotno može proslaviti od 20h uveče do 1h iza ponoći.

4. APSOLUTNO nije tačno da je bilo ijednog nastupa muzičara a i da jeste, sasvim je dovoljno da se to desi u periodu od 20h uveče do 1h iza ponoći, kako gradska odluka i predviđa.

5. Ako je odluka doneta ona mora da se poštuje i ne smeju se praviti izuzeci jer onda ličimo na divlji zapad a ne na uređeni grad. Ako mislimo na te mlade ljude onda dajte da ih vaspitavamo ispravno!

Portal ZaječarOnline poziva i apeluje na istražne organe da ispitaju da li je neko primio novac ili bilo kakvu drugu materijalnu vrednost da bi pojedinim lokalima omogućio da rade cele noći, mimo odluke Skupštine grada Zaječara.

 

Dodaj komentar