fbpx

GRADSKA IZBORNA KOMISIJA POTVRDILA: Neposredni izbori održani u samo 12 mesnih zajednica (AUDIO)

Preporuka:

Knjaževačka „Tina“ prodata beogradskoj firma Mobi furniture d.o.o

Timočka industrija nameštaja AD Tina u stečaju iz Knjaževca prodata je za 35,2 miliona dinara beogradskoj firmi Mobi furniture...

Kvar na vodovodnoj mreži u Jugovićevoj ulici u Zaječaru

Zbog intervencije na vodovodnoj mreži u Jugovićevoj ulici u Zaječaru u sredu, 13. novembra bez vode će biti stanovnici...

Festival španskog i latinoameričkog filma u Omladinskom centru Zaječar

U sredu, 13. novembra, u Omladinskom centru biće prikazan španski film "Na razmeni", u okviru festivala španskog i latinoameričkog...
- Reklama -

Na danas održanoj konferenciji za novinare članica Gradske izborne komisije Dragana Valjević pročitala je zvanično saopštenje Gradske izborne komisije. Kako niko od prisutnih članova Gradske izborne komisije Zaječar nije bio ovlašćen da odgovara na novinarska pitanja, prenosimo pročitano saopštenje u celosti:

„U mesnim zajednicama Timok, Kraljevica, Karađorđev venac, Nikola Pašić, Koltujevac, Veliki Izvor, Veliki Jasenovac, Gamzigrad, Zvezdan, Lubnica, Šljivar i Šipikovo juče, 18.2.2018. godine, održani su neposredni izbori za članove Saveta mesnih zajednica.

Prema izvodu iz biračkog spisak u ovim mesnim zajednicama ukupno je upisano 40152 birača, od kojih je svoje biračko pravo iskoristilo ukupno 6100, što u procentima iznosi 15,19%.

U ostale 34 mesne zajednice u skladu sa odredbama člana 22. stav 4 Odluke o mesnim zajednicama, izbori nisu održani jer je broj kandidata bio jednak, odnosno manji od broja članova Saveta mesne zajednice koji se bira.

Gradska izborna komisija na svojoj današnjo sednici utvrdila je ove preliminarne rezultate izveštaja na ovim izborima, a na sledećoj sednici utvrdiće se i objaviti konačni rezultati izbora članova Saveta mesnih zajednica.

Tokom sprovođenja izbora na dan glasanja, prema saznanjima Gradske izborne komisije nije bilo nekih neregularnosti niti narušavanja javnog reda i mira, u blizini kao i na samim biračkim mestima.“

Budući da je vladajuća koalicija saopštila da je na izborima odnela pobedu u 41 mesnoj zajednici, nakon insistiranja novinara portala Zaječar Online, da se jasno, glasno i nedvosmisleno saopšti i potvrdi u koliko mesnih zajednica su u nedelju 18. marta održani neposredni izbori, Dragana Valjević je odgovorila da je tačan broj mesnih zajednica u kojima su održani neposredni izbori dvanaest (12).

Poslušajte AUDIO snimak sa sednice Gradske izborne komisije (na 5:35 minutu snimka predstavnici GIK potvršuju na kom broju mesnih zajednica su neposredni izbori održani)

Uprkos insistiranju novinara nekoliko medijskih kuća i glasila niko od prisutnih medija nije uspeo od Dragane Valjević da dobije odgovor zašto, protivno članu 16. Pravilnika o radu GIK nije bilo dopušteno medijima da prisustvuju sednicama GIK koje su javne, niti da li će na sledećoj konferenciji za štampu moći da se postavljaju pitanja.

Član Gradske izborne komisije Predrag Stanković stavio se na raspolaganje medijima, sa podacima kojima on kao član raspolaže.

foto: Glas Zaječara

Potvrdio je da izbori nisu održani u 34 mesne zajednice od 46 koliko ih ima na teritoriji grada Zaječara, već samo u 12 mesnih zajednica. Zvanične podatke nije mogao da iznese, jer Računski centar Gradske uprave, zadužen za statističke podatke nije Gradskoj izbornoj komisiji dostavio podatke o broju glasova koje su pojedinačni kandidati osvojili.

Takođe nije mogao da da obrazloženje o tome zašto do sada nije bilo konferencija za štampu GIK, a potvrdio je da je lično, kao član bio protiv zabrane prisustva medija sednicama Gradske izborne komisije, ali je naglasio da je komisija organ koji odluke donosi većinom glasova.

Pogledajte video prilog F kanal-a sa press konferencije Gradske izborne komisije:

Izvor: Glas Zaječara / F kanal / Zaječar Online

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Vojska Srbije prodaje skladišni kompleks „Grljan“

Srbija je ponudila na prodaju 22 vojna kompleksa koji nisu neophodni za funkcionisanje vojske. Ponuđene su: kasarne, skladišta i jedna komanda. Među njima i...

Boranin u kombiju švercovao marihuanu

Borski policajci uhapsili su D.R. (1986) iz Bora zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih...

Glasaj za ideje za lepši Kotlujevac

Glasanje za izbor ideje za uređenje javnih površina u Kotlujevcu obaviće se u petak 22. novembra. Ovu akciju organizovao je Savet mesne zajednice Kotlujevac...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: