Društvo

GRAD PO ZAKONU NEMA PRAVO DA OSNUJE GRADSKU TELEVIZIJU! Zato će prostorije nekadašnje „BEST“ televizije postati…

NEKADAŠNJE PROSTORIJE TIMOČKE TELEVIZIJE, ČIJA JE ZGRADA U VLASNIŠTVU GRADA, SADA SU U KATASTROFALNOM STANJU. STRUJA JE ISKLJUČENA, KABLOVI I UTIČNICE POVAĐENI A DUG OD 17 MILIONA DINARA, KOLIKO SE DUGUJE GRADU, NIJE PLAĆEN.

POSTOJI NEKOLIKO IDEJA KAKO DA SE TAJ PROSTOR ISKORISTI ALI ONO ŠTO GRAĐANI MORAJU DA ZNAJU JE, DA GRAD PO ZAKONU NEMA PRAVA DA OSNUJE GRADSKU TELEVIZIJU, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, gostujući na Magnum radiju.

„Objekat pripada gradu Zaječaru.

Mi smo dobili presudu 2013. godine, pred samu smenu, da se Best televizija bezuslovno iseli iz objekta i da plati 12 miliona osnovnog duga, sa kamatom je to bilo oko 17 miliona.

Oni su na Skupštini doneli odluku da poštuju izvršnu odluku suda, izmislili su sporazum po kome je to trebalo da plate na rate, naravno ništa od tog sporazuma nije ispoštovano, dugovi su se samo gomilali a ništa nije plaćeno.

Sada nam je vraćena zgrada, skroz uništena, povađeni su utikači, kablovi, isključena je struja.

Pokušali smo da osposobimo prostorije za Gitarijadu i da tu bude press centar ali to nismo uspeli jer je zgrada u haosu“,  istakao je prvi čovek Zaječara.

Ničić je istakao da su planovi da se zgrada, kad u gradskoj kasi bude bilo novca, renovira i sredi. Postoji više ideja, jedna od njih je da to bude Gradska kuća odnosno, da se pojedine skupštinske službe izmeste tamo, jer je u lokalnoj samoupravi pretesno u funkcionalnom smislu, navodi Ničić.

„Finansije, pomoćnici, Gradsko veće, mora negde da se dislocira.

S druge strane, ja bih najviše voleo, da tu zgradu, koja je oko 1.200 kvadrata, možemo da rentiramo po normalnoj ceni, ali gotovo sam siguran da bi malo njih bilo zainteresovano, po toj ceni koja je za ekstra zonu, da zakupi zgradu“.

Grad inače po zakonu nema pravo da osniva gradsku televiziju.

Frekvencija je slobodna, jer je oduzeta Best televiziji,  i ona je zainteresovnima  na raspolaganju!!!

preuzero: radiomagnum.rs

Dodaj komentar