Društvo

GO Unije sindikata prosvetnih radnika Zaječar: U UTORAK POTPUNA OBUSTAVA NASTAVE!

PROSVETARI U ZAJEČARU RADIKALIZUJU ŠTRAJK JER OBEĆANJA NISU ISPUNJENA.

Gradski odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Zaječar izdao je saopštenje u kome se navodi da će škole u Zaječaru u utorak, 29. marta da obustave nastavu, zbog neispunjenja zahteva od strane gradske vlasti.

U saopštenju se navodi:
„Dana 14.03.2016. godine održan je protest prosvetnih radnika ispred Gradske uprave u Zaječaru. Predstavnici sindikata GO Unije Zaječar predali su zahteve gradskoj vlasti, uputili dopis premijeru Aleksandru Vučiću i tražili hitno rešavanje nagomilanih problema.

Putem sredstava javnog informisanja predstavnici gradske vlasti dali su obećanja da će u roku od 2 dana rešiti problem škola u Zaječaru, ali od tada ni do kakvih pozitivnih pomaka nije došlo. Medijima se obratio i premijer Aleksandar Vučić, ali ništa konkretno nije učinjeno, dok izvršitelji kucaju na školska vrata.

Dana 17.03.2016. godine održana je sednica GO Unije Zaječar na kojoj je doneta odluka da 13 škola članice Unije dana 29.03.2016. godine (utorak) potpuno obustavi nastavu (časovi se neće održati)“.

Takodje, u saopštenju se navodi da će se tog dana, u utorak, 29. marta, od 12,00 do 13,30, nezadovoljni prosvetari okupiti ispred Gradske uprave u Zaječaru, kao i da će odluka biti prosleđena i drugim školama koje nisu članice Unije, kako bi i one obustavile nastavu.

Iz GO Unije sindikata prosvetnih radnika Zaječar ističu da su se na ovakav korak odlučili jer, kako navode, mora da se radikalizuje borba za opstanak škola i prava zaposlenih, i u tome ne sme da se poklekne.

Dodaj komentar