Društvo Izdvajamo

Dvojici vatrogasaca spasilaca najviša nagrada za hrabrost

hdrpl
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Za pripadnike Vatrogasno-spasilačke čete Zaječar, Andriju Trifunovića i Sašu Lalića, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, organizovaće danas prijem u Gradskoj upravi i za ovo herojsko delo, kako je istakao, izraziti zahvalnost u ime grada i građana.

Ova dva hrabra i odvažna pripadnika Vatrogasno-spasilačke čete Zaječar su, juče ,u ponedeljak (13. juna), svojom hrabrošću i brzom profesionalnom intervencijom, spasili trogodišnjeg dečaka koji je upao u šaht pun vode u ulici Generala Gambete i na taj način pokazali najviši stepen profesionalnosti, obučenosti i humanosti, saopšteno je iz Gradske uprave Zaječar.

Odlukom Gradskog veća Grada Zaječara, najavio je gradonačelnik Ničić, Trifunović i Lalić će za ovaj podvig, biti nagrađeni novčanim iznosom od po 100.000 dinara. Takođe, gradonačelnik je predložio da ova dva hrabra momka, dobiju najvišu nagradu grada za hrabrost, koja se uručuje povodom Dana grada, 06. oktobra.

Prijemu gradonačelnika Boška Ničića, pored hrabrih pripadnika Vatrogasno-spasilačke čete Zaječar, Sektora za vanredne situacije, prisustvovaće i načelnik PU Zaječar, general policije Bogoljub Živković i načelnik Odeljenja za vanredne situacije Zaječar, pukovnik policije Branislav Matić, saopštavaju iz GU Zaječar.

Dodaj komentar