Politika

Dveri Zaječar: OTKAZATI GOSTOPRIMSTVO EKONOMSKIM MIGRANTIMA

dveri
Srpski pokret Dveri
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Povodom pisanja našeg portala o mogućem smeštaju ekonomskih migranata u nekadašnjem hotelu Kastrum u Gamzigradskoj banji, saopštenjem se oglasio Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Zaječaru apelujući na gradsku vlast da učini sve što je moguće kako bi se odustalo od ove sulude ideje.

„Svedoci smo brojnih pljački i fizičkih nasrtaja na meštane od strane migranata smeštenih u blizini naselja, kako se takva situacija ne bi preslikala i kod nas, u potpunosti se slažemo sa žiteljima Gamzigrada i Gamzigradske banje da izbeglice ne treba stacionirati u ovo banjsko lečilište. Apsurdno je i pomisliti da bi ljudi, koji su zbog kostobolje, preloma i drugih zdravstvenih problema došli na rehabilitaciju u specijalnu bolnicu, mogli da pobegnu od mogućih pljačkaša. Treba podsetiti da se samo na nekoliko kilometra nalazi i kasno-antički lokalitet Romulijana koji lako može postati meta vandalizma dokonih izbeglica.

Sa druge strane, besmisleno je i pružiti gostoprimstvo ekonomskim migrantima, koji nemaju nikakve šanse da pređu granice sa Hrvatskom i Mađarskom, a u Srbiju nisu ni došli da bi ostali.

Nadležna ministarstva uopšte nisu domišljata kada je u pitanju stvaranje ekonomskih uslova za razvoj grada kako bi mladi mogli da obezbede minimalnu egzistenciju, ali kada treba sprovesti promašenu politiku, onda je istočna Srbija odlična jasla“, stoji u saopštenju Srpskog pokreta Dveri Zaječar.

Dodaj komentar