fbpx

Dveri Zaječar: OTKAZATI GOSTOPRIMSTVO EKONOMSKIM MIGRANTIMA

Preporuka:

Dnevni horoskop za PETAK – 6. decembar 2019. godine

Mesesc u znaku Ovna ovaj petak nadahnjuje i podiže na jedan novi nivo gde mesta nema lenčarenju i čekanju...

Dnevni horoskop za ČETVRTAK – 5. decembar 2019. godine

Mesec je u znaku Riba i danas sve do večeri, te je i ovaj dan predviđen za lagani ritam,...

I zaječarski poštari u štrajku

Radnici pošte u Zaječaru pridružili su se štrajku koji je 3. decembra započet u Beogradu, a usluge Post Expressa...
- Reklama -

Povodom pisanja našeg portala o mogućem smeštaju ekonomskih migranata u nekadašnjem hotelu Kastrum u Gamzigradskoj banji, saopštenjem se oglasio Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Zaječaru apelujući na gradsku vlast da učini sve što je moguće kako bi se odustalo od ove sulude ideje.

„Svedoci smo brojnih pljački i fizičkih nasrtaja na meštane od strane migranata smeštenih u blizini naselja, kako se takva situacija ne bi preslikala i kod nas, u potpunosti se slažemo sa žiteljima Gamzigrada i Gamzigradske banje da izbeglice ne treba stacionirati u ovo banjsko lečilište. Apsurdno je i pomisliti da bi ljudi, koji su zbog kostobolje, preloma i drugih zdravstvenih problema došli na rehabilitaciju u specijalnu bolnicu, mogli da pobegnu od mogućih pljačkaša. Treba podsetiti da se samo na nekoliko kilometra nalazi i kasno-antički lokalitet Romulijana koji lako može postati meta vandalizma dokonih izbeglica.

Sa druge strane, besmisleno je i pružiti gostoprimstvo ekonomskim migrantima, koji nemaju nikakve šanse da pređu granice sa Hrvatskom i Mađarskom, a u Srbiju nisu ni došli da bi ostali.

Nadležna ministarstva uopšte nisu domišljata kada je u pitanju stvaranje ekonomskih uslova za razvoj grada kako bi mladi mogli da obezbede minimalnu egzistenciju, ali kada treba sprovesti promašenu politiku, onda je istočna Srbija odlična jasla“, stoji u saopštenju Srpskog pokreta Dveri Zaječar.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Zaječarski planinari organizuju projekciju filma

Zaječarski planinari iz Planinarsko smučarskog društva "Ljuba Nešić" u saradnji sa Omladinskim centrom organizuju besplatnu projekciju planinarskog filma "Dodir...

Damama na dar: Koncert „Lutajućih srca“ u Zaječaru

Niška legendarna grupa „Lutajuća srca“ iz Niša, nastupiće u pozorištu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, 5. marta 2020. godine, pišu "Niške vesti". Popularna trojka će i...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: