Kultura

Dve predstave zaječarskog pozorišta u beogradskim teatrima

Ansambl zaječarskog pozorišta gostovaće u utorak i u sredu, 15. i 16. marta, u Beogradu, gde će odigrati dve predstave – „Pokondirena tikva“ i „Čučuk Stana- Srpskinja i Grkinja“.

U Zvezdara teatru, na sceni Danilo Bata Stojković u utorak 15. marta od 19:30 sati biće izveden komad „Pokondirena tikva“ Jovana Sterije Popovića, u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković.

Glimačku ekipu čine: Nataša Petrović, Olivera Viktorović Đurašković, Miloš Tanasković, Ivana Bartunjek, Aleksandra Manasijević, Predrag Grbić, Branislav Mijatović i Marko Milošević.

Ovo je prva gostujuća predstava na sceni Zvezdara teatra posle dve godine, jer su u pomenutom periodu sva gostovanja drugih pozorišta bila ukinuta, zbog korone.

U Bitef teatru u Beogradu, u sredu 16. marta od 18 časova biće odigrana predstava „Čučuk Stana- Srpskinja i Grkinja“ autora i reditelja Željka Hubača, u izvođenju Nataše Petrović.

Igranju monodrame predhodiće promocija dva izdanja Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“: dramskog teksta „Čučuk Stana- Srpskinja i Grkinja“ Željka Hubača, kao i dramskog teksta „Zjapina“ autora Miloša Latinovića, koji je zasnovan na delima Živojina Pavlovića.

Planirano je da se po delu „Zjapina“ uradi predstava u zaječarskom pozorištu.

Promocija knjiga zakazana je u Bitef teatru za 16 časova.

Dodaj komentar