fbpx

Zamenici ambasadora EU u poseti Svilajncu, Paraćinu i Babušnici

Preporuka:

Dobrotvorni bazar u zaječarskom Omladinskom centru

Fondacija Iskorak i Omladinski centar Zaječar organizuju dobrotvorni bazar, u nedelju, 8. decembra u prostorijama Omladinskog centra. Sva novčana sredstva...

Odložen početak naplate putarine od Niša ka gradovima Istočne Srbije

Iako je 1. decembra trebalo da prorade 3 nove naplatne rampe oko Niša, to se prema najavama nadležnih iz...

Doček Nove godine u zaječarskim kafanama i lokalima

Polako se bliži vreme kada će mnogi početi da razmišljaju gde će provesti najluđu noć. Većina kafana i lokala...
- Reklama -

Zamenica šefa Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, Mateja Norčič Štamcar, posetiće zajedno sa 19 zamenika i zamenica ambasadora evropskih država 3. i 4. oktobra opštine Svilajnac, Paraćin i Babušnicu. Delegacija će posetiti projekte koje u ovim opštinama finansira Evropska unija, a koji doprinose razvoju infrastrukture, prevenciji od poplava, podsticaju konkurentnosti lokalnih ekonomija i otvaranju novih radnih mesta, kao i unapređenju socijalne inkluzije.

Delegacija diplomata će 3. oktobra u Svilajncu zajedno sa predsednikom opštine Predragom Milanovićem, najpre posetiti Poljoprivredno-veterinarsku školu sa Domom učenika i videti kako su đaci angažovani u poljoprivrednoj proizvodnji. Evropska unija je pomogla rekonstrukciju ove škole nakon poplava 2014. godine kada je reka Resava poplavila opštinu Svilajnac.

Delegacija će takođe obići projekat zaštite od poplava koji EU finansira sa 2,7 miliona evra, a koji podrazumeva regulaciju korita Resave kako bi se sprečilo izlivanje reke u budućnosti.

Za kraj posete Svilajncu zamenica šefa Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, Mateja Norčič Štamcar i predsednik opštine Predrag Milanović će posaditi drvo u Parku prijateljstva.

Delagacija će 3. oktobra posetiti i Paraćin gde će sa predsednikom opstine Sašom Paunovićem obići Industrijsku zonu „Zmič” čije je infrastrukturno opremanje podržala Evropska unija kako bi se unapredili uslovi za nove investicije. U industrijskoj zoni će evropske diplomate posetiti preduzeće „Natura Gusto” koje je uz bespovratna sredstva EU nabavilo novu opremu u okviru podrške mikro i malim preduzećima i konkurentnosti lokalne provrede.

Drugog dana posete, 4. oktobra, članovi delegacija će u Babušnici posetiti Udruženje „Lužničke rukotvorine” čije članice su uz podršku EU počele organsku proizvodnju voća i povrća, što je bila osnova za pokretanje prve ženske zadruge na jugu Srbije.

Prilikom posete Babušnici, delegacija će se sastati sa predsednicom opštine Slađanom Nikolić u zgradi Centra za kulturu koji je renoviran sredstvima EU.

Tokom dvodnevne posete, zamenice i zamenici ambasadora će sa rukovodstvom opština Svilajnac, Paraćin i Babušnica razgovarati o razvojnim prioritetima i potrebama.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Odbojka: Zaječarke gostuju u Boru

Odbojkašice Zaječara ovog vikenda gostuju u Boru, u utakmici 8. kola Druge lige "Istok". Prvoplasirana ekipa na tabeli traži i osmu pobedu u prvestvu, kako...

Rukometaši Zaječara 1949 dočekuju ekipu Rtnja

U okviru 11. kola rukometne Prve lige "Istok", zaječarska ekipa ugostiće tim Rtnja iz Boljevca. Petoplasirana ekipa iz Zaječara ima šansu da veže drugu pobedu...

U ponedeljak bez struje preko desetak ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 16.decembra zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijom biće žitelji nekoliko ulica u Zaječaru: Crvene Armije 1-102 Brionska,Karađorđeva,Korčaginova,Čegarska,Marije Bursać,Slavka Paunovića, Triglavska,Vase Pelagića,Podgorska,Jeremije...

Oblačno i tmurno

U Srbiji danas malo svežije vreme. Uglavnom u prvom delu dana,pretežno oblačno, ponegde sa kišom, na visokim planinama moguć slab sneg. Posle podne prestanak padavina,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: