fbpx

Dopuna: Odbornici odlučuju i o trajanju vašara i uslovima korišćenja javne garaže u Zaječaru

Preporuka:

Pola sata bez struje meštani Velikog Izvora

Meštani Velikog Izvora bez struje biće pola sata u utorak 21. januara. Struje neće biti od 11 i 30 do...

U ponedeljak pola sata bez struje nekoliko ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 20. januara zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijombiće stanovnici nekoliko ulica u Zaječaru: Negotinska Niška ...

Danas je zimski Krstovdan

Srpska pravoslavna crkva 18. januara slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru. Praznik se vezuje...
- Reklama -  

Danas je tačno u 10 časova otpočela 25. sednica Skupštine grada Zaječara, na kojoj nisu prisustvovali predstavnici Saveza za Srbiju – Saveza za Zaječar  .

Po već ustaljenoj praksi, a s obzirom da su u proteklih sedam dana gradski većnici zasedali dva puta, na samom početku zasedanja ukazala se potreba za dopunom dnevnog reda.

Na početku zasedanja od strane odbornika Odborničke grupe „Pobeda za naš grad – dr Nenad Ristović“ prdložena je dopuna dnevnog reda novom tačkom koja se odnosi na izmenu i dopunu Оdluke o komunalnom uređenju na teritoriji grada, а tiče se zauzeća javne površine.

Dr Nenad Ristović, šef poslaničke grupe „Pobeda za naš grad – dr Nenad Ristović“ / Foto: Zaječar online

Dr Nenad Ristović predložio je da se u Zaječaru preduzetnicima dozvoli izlaganje robe ispred prodavnica, bez obzira na vrstu i količinu robe ukoliko ne ometaju normalno kretanje pešaka, odnosno ukoliko postoji obezbeđen pešački prolaz od najmanje 1,60 metara.

“ Smatramo da bi ukidanje zabrane izlaganja robe ispred prodavnice privatnicima omogućilo mnogo bolje uslove za prodaju, uz naravno obavezno poštovanje navedenih stvari da je kretanje pešaka neprikosnoveno i da će prostor od 1,6 metara za prolaz pešaka biti očuvan po svaku cenu.

U suprotnom preduzetnici koji drže piljaru ne smeju da izbace robu koju prodaju kao ni vlasnici poljoprivrednih apoteka da iznesu džak poljoprivrednog đubrišta. To nigde ne postoji, zato vas molim da shvatite važnost ove odluke“, zamolio je dr Ristović.

 

Pomenuti predlog je većinom glasova odbijen od strane odbornika i nije uvršćen u dnevni red.

Dnevni red je, međutim, dopunjen sa nekoliko odluka predloženih od strane Gradskog veća na poslednjem zasedanju, zbog kako se u obrazloženju navodi, potrebe da se pojedina pitanja što hitnije reše.

Evo i o kojim tačkama dopune je reč:

Među pomenutim predlozima našao se i pretres predloga Rešenja o načinu korišćenja javne garaže u ulici Bulevar dr Zorana Đinđića u Zaječaru, kojim se predviđa da se javna garaža u budućnosti bez nadoknade kontinuirano može koristiti samo 48 sati.

Konačnu odluku o pomenutim predlozima daće odbornici skupštine na današnjim zasedanju.

- Reklama -

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Zaječarka Aleksandra Petković na bilbordima širom Srbije

Zaječarka Aleksandra Petković predstavljala je Srbiju na Međunarodnom turniru mladih fizičara u Poljskoj i sa svojim timom se u Srbiju vratila okićena bronzanom medaljom....

Zapalio se automobil ispred zaječarskog SUP-a

U ulici Nikole Pašića, ispred zaječarske Policijske uprave nešto pre 13 sati zapalio se automobil zaječarskih registracionih oznaka. Prema informacijama vlasnika automobila, požar je izbio...

Gimnazijalke putuju u Beč: Osvojile prvo mesto na takmičenju iz nemačkog jezika

Učenice Gimnazije u Zaječaru, Spasenija Nikolić i Nađa Stevanović ostvarile su zapažen rezultat na takmičenju iz nemačkog jezika, osvojivši prva mesta u različitim kategorijama. Spasenija...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: