Društvo Politika

DJB Zaječar: Specijalna bolnica u Gamzigradu stvara dugove koje će vraćati Zaječarci

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad nastavlja da stvara dugove koje će vraćati Zaječarci. I pored toga što prema Izveštaju faktura Uprave za trezor Ministarstva finansija ova ustanova za utrošenu električnu energiju prema EPS–u duguje skoro 19 miliona dinara, sada ima i dug za vodu prema JKP “Vodovod”- u od 3.498.758,15 dinara.

Prema navodima predstavnika „Dosta je bilo“ Zaječar dug za utrošenu električnu energiju u iznosu od 18.732.566,84 dinara, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad stvorila je u periodu od marta 2018. godine do danas.

GrO „Dosta je bilo“ Zaječar je već upoznao Zaječarce sa činjenicom da je ogroman dug ove bolnice na kraju 2018. godine bio 36.200.000 dinara.

„Upozoravali smo da, u 2019. godini možemo da očekujemo samo još neprijatnija iznenađenja, s obzirom na to da je na čelu ove bolnice i dalje dr. Rade Kostić, a na čelu grada njegov prijatelj Boško Ničić. Crne slutnje su se obistinile, pa tako, na kraju godine možemo očekivati dug ove bolnice koji će biti mnogo veći nego prošle godine.

 

Podsećanja radi, dok se dug bolnice uvećava neverovatnom brzinom, Upravni odbor ove bolnice na čijem čelu je Selena Ničić, supruga gradonačelnika, povećao je više puta naknadu kako za predsednika Upravnog odbora, tako i za sve članove ovog odbora, koji su tu opet po osnovu rođačkih veza sa čelnicima gradske vlasti“, navode u GrO DJB Zaječar.

GrO “Dosta je bilo” ukazuje na to da je enormno dugovanje Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gamzigrad, koje se progresivno uvećava svakim danom, posledica upravo neodgovrnog i kriminalnog upravljanja ovom bolnicom od velikog značaja za Zaječar i Zaječarce, od strane direktora bolnice, Upravnog odbora, čiji je predsednik supruga gradonačelnika i SNS – preletačke družine na vlasti na čijem čelu je Boško Ničić.

GrO “Dosta je bilo” osuđuje ovakvo neodgovorno ponašanje ljudi na vlasti, u čijim rukama je novac Zaječaraca. Ovakvo ponašanje ima svoju cenu, a nju plaćaju građani Zaječara, pošto se dugovi javnih preduzeća i ustanova na kraju servisiraju od javnog novca, novca Zaječaraca.

2 komentara

  • Šta je 18 mil.dinara za struju , to rešavaju Selena Ničić i Majstor Dinić iz EPS a čas posla. Pa završili su bre Megatrend , nije to ništa za te šumske menadzere.

Dodaj komentar