fbpx
Izdvajamo Politika

DJB Zaječar: Bolnica u Gam banji dužna kao Grčka

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad u 2018. godinu ima neizmirene obaveze prema dobavljačima u visini 36.200.000 dinara, navodi se u saopštenju Gradskog odbora „Dosta je bilo“ Zaječar. Oni podsećaju građane da je i na kraju 2012. godine, je dr. Rade Kostić takođe bio direktor Specijalne bolnice, a Boško Ničić gradonačelnik, dug iznosio neverovatnih 35.455.000 dinara.

Postepeno smanjenje duga, kako navode, počinje sa godinom u kojoj je dr Rade Kostić smenjen sa mesta direktora, a Boško Ničić sa mesta gradonačelnika.

“ 2016. godine dug je iznosio 1.660.000 dinara. Nakon izbora aprila 2017. godine i dolaska preletača Ničića na mesto gradonačelnika i završni račun Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gamzigrad u delu koji se odnosi na dugovanja počinje da raste, pa već u 2017. godini dostiže 7.763.000 dinara, što je zapravo samo priprema za ono što je usledilo 2018. godine, samo početak bacanja u dužničko ropstvo Specijalne bolnice“, navode predstavnici GrO DJB Zaječar.

Oni u saopštenju dalje navode da se stvara se ogroman dug Specijalne bolnice koji na kraju 2018. godine, kada je na njenom čelu dr. Rade Kostić a na čelu grada ponovo gradonačelnik Boško Ničić kao i 2012 ., iznosi 36.200.000 dinara.

„Šta nas očekuje u 2019. godini, videćemo uskoro, ali s obzirom na aktere, Zaječarci mogu da očekuju samo neprijatna iznenađenja“, kažu u DJB Zaječar.

Koliko je čvrsta veza između dr. Radeta Kostića i gradonačelnika Boška Ničića, kako kažu, govori i činjenica da je prilikom izbora Upravnog odbora ove bolnice za predsednika istog izabrana Selena Ničić, supruga gradonačelnika, a sa promenom upravnog odbora, nastupile su i promene u pogledu naknada, te je tako sa 15 hiljada dinara koliko je predsednik UO primao do tada, ta naknada povećana na 25 hiljada dinara, a sa 10 hiljada dinara koliko su primali članovi UO ove bolnice, ova naknada povećana na 20 hiljada dinara.

“ Još jedno povećanje je u toku i to na tričavih 35 hiljada dinara za predsednika Selenu Ničić i po 25 hiljada za članove UO ove bolnice, koji su opet tu po osnovu rođačkih veza sa čelnicima gradske vlasti.

Jer, mogućnost da preko nameštenih konkursa, doktor i gradski većnik zaposli svoje sinove u ovoj istoj bolnici i podeli im specijalizacije o državnom trošku, ima svoju cenu- nju plaćaju građani Zaječara , pošto se dugovi javnih preduzeća i ustanova na kraju servisiraju od javnog novca“, kažu u DJB Zaječar.

Zloupotrebe, partijsko zapošljavanje i nepotizam su pošast koja hara Srbijom, a primer na koji ukazuju, kažu, nije usamljen. Prema njihovim rečima Gradska uprava i javna preduzeća pretvorena su  u firme podobnih porodica Ničić, Andrejević, Lalić, Đuričić, Kostić.

3 komentara

 • e bas me čudi da je tako,prosto neverovatno.pa zar do sada niste primetili da gde su prsti boška ničića tu je propast.jos kada se umeša i neko kao što je rade kostić tu je kraj.neverovatno koji je to tandem!!!i ovo naše pravosudje,tužilaštvo nije za kriv …grad je mrtav!

 • ПОРОДИЧНО СТАБЛО – ГРАДСКА УПРАВА ЗАЈЕЧАР
  – БОШКО НИЧИЋ – Селена Ничић(статистика,дир.интерната) – таст (ЈКСП Зајечар) – бивша жена (завод за запошљавање)
  – МАРИНА МИЛИЋ – брат (заступник за експропријацију)- отац ( ЈКСП Зајечар)
  – МАРИНА СТЕФАНОВИЋ (начелник одељења за опште и наормативно правне послове) – Весна Стефановић (мајка) – Тамара Стефановић (сестра) – тетка (центар за социјални рад) – Ненад Стефановић – до јуче начелник сада пензионер
  – СРЂАН ГОЛУБОВИЋ (начелник урбанизма) – Виолета Голубовић (супруга)
  – МИЛАН СТАНКОВИЋ – Маја Станковић (супруга?-стамбено) – Весна Станковић (снаја за пољопривреду) – Елена Петровић (блиска пријатељица)
  – СУНЧИЦА ЛАЛИЋ СТОЈАНОВИЋ – Драган Стојановић (супруг) – Вице Лалић (брат) – Данијел Голубовић (кум) – Даница Нерадовић (пријатељица) – „Дубочанац“ (таст Вице Лалића)
  – ВЛАДИМИР ЂУРИЧИЋ (позориште) – Валентина Ђуричић (супруга- начелник финансија) – Марко Ђуричић (син-заменик секретара у скупштини града) – братанац Владимира
  (позоришт е) – Јелена Петровић (блиска пријатељица)
  – СРЂАН РУБЕЖИЋ (шеф протокола) – брат – Биљана Рубежић (жена брата)
  – СТАНИЋ БРАТИСЛАВ – Дијана Станић (супруга)
  – САША МАТИЈЕВИЋ (помоћник градоначелника) – Биљана Поповић (невенчана супруга) – Марија Матијевић (Петковић) (бивша супруга) – Игор Петковић (брат бивше жене) – жена Игора (инспекција)
  – ТАЊА АРАНЂЕЛОВИЋ (ЛЕР) – Ана Петковић (сестра – дир.Облутка)

 • Rade Kostic je zlo od zla. Zar ste ocekivali da ce on da leci ? Sve sto ga interesuje je kako da uzme tudji novac te je bolnica da visokom reputacijom samo nacin kojim on grabi. U medjuvremenu sa Wikipedia je pokusao da ukloni ime osnivaca, prim dr Save Filipovica dok sebe I svoje sinove uhlebljuje u bolnici koju je osmislio njegov prvi komsija.

Dodaj komentar