Kultura

Demokratija stiže u Zaječar!

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
demokratija
foto: radiomagnum.rs

Predstava “Demokratija”, koju je napisao i režirao Zijah Sokolović, a čije igranje organizuje UG “Srbija u pokretu”, biće premijerno odigrana u Zaječaru 23. novembra u Omladinskom centru, sa početkom u 20h.

„Demokratija“ Zijaha Sokolovića bavi se idejom demokratije kroz istoriju, provlačeći je kroz staru Grčku, stari Rim, pa i mitsku priču o Prometeju i bogovima sa Olimpa, vešto pokazujući da je demokratija sistem koji je pre svega na strani ljudi – osim kada to baš i nije slučaj. Zijah i njegov glumački partner Dražen Šivak sa lakoćom pričaju priču o demokratiji, prenoseći na publiku sve svoje male i velike dileme, pitanja i nedoumice, terajući prisutne da se zapitaju o vrlinama i manama političkog sistema u kome živimo.

Predstava „Demokratija“ nastala je u okviru kampanje „Biram koga biram“, koji sprovode Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Srbija u pokretu i Media i reform centar Niš, sa ciljem da građanima Srbije pokažu sve manjkavosti postojećeg izbornog sistema kako bi ih angažovali da se aktivno uključe u kampanju za njegovu promenu. Nakon svakog igranja biće održana i diskusija na temu postojećeg izbornog sistema, kako bi se građanima dao prostor da izraze utiske ali I kako bismo razgovarali o tome da li mi zaista biramo svoje predstavnike u parlamentu, ili nam izborni sistem to samo prividno dozvoljava.

Svi oni koji bi želeli da pogledaju predstavu, ali i da se uključe u nacionalnu kampanju, već sada se mogu javiti Srbiji u pokretu putem maila pokreni@srbijaupokretu.org ili na broj telefona 060/451-01-32.

Link za rezervaciju karata.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar