fbpx
Društvo

Danas počela berba višanja -ZA SVE BERAČE OBAVEZAN UGOVOR

Poljoprivredno dobro „Zaječar“ AD od danas organizuje berbu višanja na plantaži „Trnavačko brdo“.

Prevoz je obezbeđen, a polazak autobusa je u 6 sati, povratak sa plantaže u 19 časova.

Jedan autobus kretaće se na relaciji: Zvezdanska krivina (OMV pumpa), Dom kulture Kotlujevac, Gile električar (drveni most), raskrsnica kod pivare (iza mosta), OŠ „Đura Jakšić“, nadvožnjak, Dva brata, Pivnica, Interex, ostrvo, Izvorski put, Poljoprivredno dobro „Zaječar“, Vražogrnačka rampa, Trnavac (plantaža) i obratno.

Drugi autobus kretaće se na relaciji: „IMPAZ“, Kosturnica, OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“, ostrvo, Izvorski put, PD „Zaječar“, Vražogrnačka rampa, Trnavac (plantaža) i obratno.

Cena po ubranom kilogramu je 13 dinara, a plaćanje će se vršiti utorkom i petkom na plantaži.

Novina od ove godine je sklapanje ugovora.

Svi berači višanja dužni su da sa sobom ponesu ličnu kartu ili zdravstvenu knjižicu, kaže za Radio Magnum, Dejan Branković, rukovodilac biljne proizvodnje.

„Nešto što je novina ove godine i što je vrlo bitno, je da radnici sa sobom moraju da ponesu neki identifikacioni dokumenat, kao što je lična karta ili zdravstvena knjižica, zbor podataka. Naime, od ove godine prave se ugovori na licu mesta, odnosno na njivi, a svaki radnik koji radi mora da ima formirani ugovor o radu sve vreme dok traje berba. U suprotnom, ako ne poseduju ugovor, nećemo moći da ih pustimo u voćnjak“.

Bliže informacije mogu se dobiti putem telefona 019/436-462.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar