fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

Crveni krst Zaječar podelio pakete pomoći ženama sa invaliditetom i ugroženim ženama na selu

FOTO: Crveni krst Zaječar

Crveni krst Zaječar, u saradnji sa Udruženjem obolelih od cerebralne i dečje paralize, počeo je podelu paketa hrane i higijenskih preparata ženama sa invaliditetom u Zaječaru. Pakete pomoći sledeće nedelje dobiće ugrožene žene u seoskim sredinama.

Slađani Ducić iz Zaječara veoma su joj značajni paketi zaječarskog Crvenog krsta. Ona ima cerebralnu paralizu i stalno se sreće sa mnogim problemima.

“Snalazm se dobro zahvaljujući pomoći u paketima koju redovno dobijam. Najviše mi znači pomoć u higijeni. Najviše se susrećem sa problemom prilaza pojedinim ustanovama. Veliki problem predstavlja odlazak u Zavod za javno zdravlje “Timok”, jer nema adekvatnog prilaza”, rekla je Ducić.

FOTO: Crveni krst Zaječar

Crveni krst Zaječar u saradnji sa velikim brojem institucija nastavlja podršku najugroženijim građanima na teritoriji Zaječara i okolnih sela. Za žene koje su u riziku podeljeno je ukupno 108 paketa hrane i higijene. Akciju doniraju Evropska Unija, Vlada Republike Srbije i Crveni krst Srbije, a sve uz podršku Gradske uprave Zaječar.

U toku naredne nedelje u okolnim selima biće podeljeno 185 paketa hrane i isto toliko higijenskih paketa. Ova donacija od 185 paketa je od strane Međunarodne federacije društva Crvenog krsta. Takođe, naredne nedelje po selima biće podeljeni paketi od 10 hirurških maski za sve korisnike Narodne kuhinje koji su stariji od 65 godina, i za tu namenu obezbeđeno je 3700 hirurških maski.

Ivanka Jović, predsednica Crvenog krsta Zaječar, ističe da su posebno među osetljivim i ugroženim grupama same i stare žene u seoskim sredinama.

“Starije generacije sada su u prilično lošem stanju i teško mogu da zadovolje čak i osnovne potrebe. Baš zato smo rešili da ovu pomoć uručimo ženama sa invaliditetom u gradu i ženama koje su stare i samohrane u selima, jer je to posebno teška kategorija”, kazala je Jović.

Ivanka Jović, predsednica Crvenog krsta Zaječar; FOTO: Crveni krst Zaječar

UN WOMEN, Evropska unija i Vlada Republike Srbije obezbedili su pomoć od 54 paketa hrane i 54 paketa higijene za 50 opština u Srbiji.

Dodaj komentar