Četvrti po redu građanski protest „1 od 5 miliona“ održaće se u petak 8. februara sa početkom od 18h na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru – navodi se u saopštenju koje su medijima dostavili organizatori.

Nakon obraćanja govornika, krenuće se u mirnu protestnu šetnju protiv nasilja, vređanja i omalovažavanja, kojem smo svakodnevno izloženi – stoji u saopštenju.

Organizatori najoštrije osuđuju jučerašnji fizički napad na Vladimira Petkovića – Zigija, aktivistu i bubnjara protesta „1 od 5 miliona“.

Kako se navodi u saopštenju, fizički napad na ljudsko biće, samo zato što nosi bedž #1od5miliona, nije društvena atmosfera u kojoj želimo da živimo, na to ne pristajemo a gradonačelniku Bošku Ničiću, koji svakog dana na društvenim mrežama tu atmosferu „podgreva“, poručujemo da nećemo ćutati!

Građanima će se ovog petka obratiti Žika Branković, planinar, sportista nacionalnog ranga, i dugogodišnji borac protiv korupcije.

Ruta protestne šetnje je: Trg Nikole Pašića – Dositejeva – Kumanovska – Timočke Bune – Obilićev venac – Ljube Nešića i završetak kod Gradske uprave Zaječar.

Organizatori navode da će se tokom protestne šetnje uručiti dva otvorena pisma, onima koje smatraju najodgovornijima za uništavanje grada i stanje u kojem se trenutno nalazi Zaječar. Jedno je namenjeno Bošku Ničiću a drugo Saši Mirkoviću.

Vidimo se u petak u 18h!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here