fbpx

Čekajući kapitalne investicije!!!

Preporuka:

Zaječarska biblioteka snižava cenu godišnjeg upisa

Povodom Svetskog dana deteta, Matična biblioteka „Svetozar Marković“ u Zaječaru snižava cenu godišnjeg upisa na 200 dinara. Povodom Svetskog dana...

Chemtrails i HCZ u Omladinskom centru

Zaječarska publika imaće prilike da uživa u nastupima jednog mladog i jednog etabliranog zaječarskog benda u Omladinskom centru. Bend HCZ...

Dnevni horoskop za PETAK – 15. novembar 2019.godine

Konfuzna sedmica nastavlja svoj pohod i tokom ovog dana pravi novu pometnju Merkurom koji kreće retrogradno, kao da nije...
- Reklama -

Pravo na rad jedno je od osnovnih prava slobodnog čoveka. Pravo na adekvatnu zaradu proističe iz ovog prava,  i upravo je zarada jedan od osnovnih motiva za rad,  osim u izuzetnim situacijama kada je motiv čovekoljublje.
Mi, imajući u vidu dinamiku isplate zarada u dobrom broju ustanova i firmi,  živimo u gradu sa najvećim brojem čovekoljubaca.
Šta u tome ima loše,  rećiće neko?
U našem gradu svi su oni zaljubljeni u jednog čoveka… bolje rečeno: „čoveka“,  jer samo jednom čoveku neprekidno ćutanje i trpljenje ide u prilog.
Zakon ćutanja se fanatično sprovodi,  isprečava da se javno govori o kašnjenju plata,  nezadovoljstvu,  apsurdnim postupcima i odlukama, uopšte svim postupcima koji ne idu u prilog „kultu ličnosti“ koji se tako brižno neguje.
Ovih dana održan je sastanak iza zatvorenih vrata u nekoliko ustanova u Zaječaru čiji zaposleni već nekoliko meseci žive od čovekoljublja.
Predmet razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave bilo je nezadovoljstvo,  i mogući štrajk upozorenja.
Naravno da su gradski ovi bili zainteresovani,  i naravno da su se sastanci zaista i dogodili, iako medijske kuće poznate po borbi protiv medijskog mraka nisu ni reč progovorile o tome.
Zaposlenima je obećano mnogo magle, more šarenih laža   a glavno obećanje dato svima se svodi na: strpite se do 15.11 da Gazda dobije kredit i biće vam isplaćeno nekoliko zaostalih zarada.
Željni plata i u dugovima do guše, ljudi se umiriše.
U oko mi je upalo nekoliko detalja: 15.11 je u nedelju (ponedeljak je kao termin zbog Mungosovih obećanja postao deplasiran),  u medijima se par dana pominje uzimanje kredita,  uzimanje kredita u tim istim medijima  pravda se kapitalnim investicijama.
Čekaj malo…
Koga lažu: narod da će biti kapitalnih investicija, ili samo zaposlene da će biti plata?
Da li je ovo još jedna nova laž,  bezočna do bola?
Ili je to nekom novom ekonomskom logikom isplaćivanje zarada postalo kapitalna investicija?!
Suvišno bi bilo i da pitam kako će ti krediti biti vraćeni,  jer nova vlast je višestruki šampion u vraćanju kredita i nezaduživanju.
Investitore i investicije i dalje čekamo,  baš kao i plate.
Imajući u vidu najavljena društveno-„politička dešavanja“, gotovo sam sigurna da će bar poneka zaostala zarada zaista biti isplaćena 16.11,  eventualno 17.11…a možda,  im i obećaju plate za 18.11 uz uslov da 17.11 podviju repove i glave i poslušno ćute.

Kao što već rekoh… Dok je ćurki,  biće i podvarka.

Dikie Lebedi

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Novi kviz za srednjoškolce u Tehničkoj školi

U cilju druženja i takmičenja u opštem znanju, biće organizovan još jedan kviz u prostorijama Tehničke škole u Zaječaru. Kao pandan Pub Quizu, već nekoliko...

Program promocije preduzetništva i samozapošlјavanja u RPK Zaječar

U Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog upravnog okruga biće održan "start up program" povodom podsticaja razvoja preduzetništva. Program ima za cilј da podstakne samozapošlјavanje...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: