fbpx

„EUROLIN“ iz Paraćina predložio da umesto prosvetarima opština novac za prevoz uplaćuje na račun firme

Preporuka:

„Uspavana lepotica“ u Centru za kulturu

U Centru za kulturu "Zoran Radmilović" u Zaječaru biće odigrana predstava za decu "Uspavana lepotica". Po motivima poznate bajke Šarla...

Disko veče u Omladinskom centru

Prvi put u Omladinskom centru disko veče, pod nazivom "Mile voli diskont". U petak, 15. novembra, Omladinski centar u Zaječaru...

Danas umereno oblačno, uveče kiša

Danas će u toku dana biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima, osim u Timočkoj Krajini, gde će biti tmurno,...
- Reklama -

Autoprevoznik “Eurolin” iz Paraćina uputio je predlog opštini Paraćin da se, umesto plaćanja naknade za prevoz prosvetarima iz pomenute lokalne samouprave ubuduće novac uplaćuje na račun te firme. Zauzvrat bi prosvetari dobili mesečne karte, a opština rabat od minimalno 25 odsto.

U pomenutom predlogu sporno je to što je Autoprevoznička firma “Eurolin”, koja se inače u javnosti povezuje sa članovima SNS-a u Paraćinu, Milanom Ilićem i Radišom Savićem uputila  paraćinskoj vlasti pomenuti zahtev bez javne nabavke, pozivajući se na neki od ranijih ugovora za prevoz.

Kako na području opštine Paraćin preko 900 radnika u školama i predškolskim ustanovama prima novčanu naknadu za prevoz, reč je o sumi od oko 2,5 miliona dinara mesečno.

Na ovaj predlog reagovali su članovi Sindikata prosvetnih radnika uz napomenu da je reč o „nepristojnoj ponudi“.

“Prosvetni radnici se na osnovu Kolektivnog ugovora bore za ostvarivanje prava na novčanu nadoknadu za prevoz i smatram da je ova ideja neprihvatljiva za sindikate prosvetnih radnika.

Moje mišljenje je da će prosvetni radnici biti protiv ovakve odluke, pošto su zadovoljni novčanim iznosom nadoknade za prevoz.

Sadašnji dogovor funkcioniše i isplata je redovna.

Pitaćemo članove sindikata da li se slažu sa ovim predlogom“, izjavila je Snežana Marjanović iz Sindikata obrazovanja Srbije.

Trenutno po zakonu, opština Paraćin dužna je da isplaćuje troškove prevoza za gradski prevoz direktno prosvetnim radnicima. Ukoliko bi ova odluka stupila na snagu, prosvetari bi dobili mesečne karte, a budzetska sredstva bi bila uplaćivana na račun autoprevoznika.

“Nudili smo opštini kao ugovorni partner, saradnju prevoza prosvetnih radnika, pošto je bio veliki broj tužbi, troškova i kamata iz ranijeg perioda.

To je moglo da se predupredi na način obezbeđivanja mesečnih karti uz minimalni rabat od 25 odsto.

Pravo zaposlenih bi bilo ispoštovano u smislu prevoza, a budzet bi ostvario uštedu.

Plaćanje bi bilo manje nego sada, po cenovniku utvrđenim ugovorom i javno dostupnim. Verovatno to ne odgovara onima koji bi da dobijaju nadoknadu, a da prevoz i ne koriste” , kaže zastupnik firme „Euroline“ Dejan Šuvalija.

Prema rečima predstavnika kompanije „Eurolin“ o ovom predlogu nisu kontaktirani članovi Sindikata prosvetnih radnika, jer smatraju da bi to bilo neumesno.

Svoj stav po pitanju prevoza izneo je i odbornik Jedinstvne Srbije u Paraćinu, Danijel Miletić koji predlaže model besplatnog prevoza.

„U slučajuj da ovaj model bude sproveden kao u Jagodini, to bi opštinski budzet koštalo oko 100 miliona dinara“, objasnio je Miletić.

O pomenutom predlogu svakako će svoj sud dati i predstavnici lokalnog parlamenta.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Humanitarni koncert u Terazzi

Zaječarski srednjoškolci organizovaće humanitarni koncert za druga kome je izgorelo imanje. Učenici Gimnazije u Zaječaru, Mihailo Petrović i Milica Anđelić,...

U Zaječaru zasedali Gradski većnici

U Zaječaru je održana sednica Gradskog veća. Većnici su jednoglasno usvojili sve tačke dnevnog reda. Danas je održana sednica Gradskog veća u Zaječaru. Članovi su...

Dragiša Simonović i dalje na čelu zaječarskog Sportskog saveza

Na izbornoj sednici Skupštine Sportskog saveza Grada Zaječara, jednoglasno je izabran novi-stari predsednik, kao i članovi Upravnog i Nadzornog odbora. Pored izbora predsednika Dragiše Simonovića...

Mahala bounce u Omladinskom centru

Druga po redu igranka bass muzike Mahala bounce biće održana u Omladinskom centru u Zaječaru. Pored domaćih snaga(Fokus, Deterdžentlmen, Kick Kong), ovoga puta nastupiće i...

U subotu drugi deo penzija za oktobar

Penzioneri će drugi deo penzija za mesec oktobar dobiti u subotu 23. novembra. Isplata durgog dela oktobarskih penzija preko tekućih računa korisnika počeće u subotu...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: