fbpx

6. kamp klasične muzike u Zaječaru

Preporuka:

Požar lokalizovan, pčelinjak spašen

Na imanju Zaječarca Slaviše Božinovića danas oko 10 sati i 30 minuta izbio je požar, koji je zahvaljujući brzoj...

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša sprovešce akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija ce se...

„Mile voli diskont“: Veče sa dve bine u Omladinskom centru

Za vikend koji je pred nama, ljubitelji dobre žurke moći će u Omladinskom centru da uživaju u programu na...
- Reklama -

Udruženje za razvoj kulture i obrazovanja Srpski muzički centar iz Beograda, u saradnji sa OMŠ „Stevan Mokranjac“ iz  Zaječara, Narodnim pozorištem Timočke Krajine-Centar za kulturu ,,Zoran Radmilović“ i Narodnim muzejem iz Zaječara  organizuje za učenike instrumentalnog odseka muzičkih škola i studente akademija Srbije i regiona, VI Kamp klasične muzike.

Kamp će okupiti 50 polaznika iz Srbije, Makedonije, Slovenije, Republike Srpske, Federacije BIH i Španije, ističe Stanoje Jovanović, tehnički direktor kampa klasične muzike.

„Ovo će biti šesti put da se Kamp klasične muzike održi u našem gradu. Zaječar je već postao prepoznatljiv u našoj državi i regionu po klasičnoj muzici, zahvaljujući profesorima i polaznicima koji su u našem gradu tih dana“, kaže Jovanović.

Kako navodi Jovanović, otvaranje Kampa biće tradicionalno na lokalitetu Feliks Romulijana u petak, 16. avgusta 2019. godine sa početkom u 18.30 sati.

Koncert će održati profesori-predavači. Kao i prošlih godina, u planu su još dva koncerta polaznika na Gradskom trgu (18. 08. 2019. u 19 h) i Završni koncert u Pozorištu (19. 08. 2019. u 19 h).

Eminentni akademski pedagozi  i koncertni izvođači  će u prostorijama OMŠ „Stevan Mokranjac“, u okviru osmočasovnih dnevnih aktivnosti, vršiti edukaciju za instrumente:

VI Kamp klasične muzike biće održan u Zaječaru u periodu od 14 do 20. avgusta 2019. godine.

Poktovitelj Kampa klasične muzike je grad Zaječar.

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: