fbpx

50.000 evra sakriveno u suvozačevo sedište

Preporuka:

Bor: Hapšenje zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su I. R. (1995) iz Futoga, zbog postojanja osnova sumnje da je...

U sredu nova prilika da iskažete humanost

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša u sredu 19. februara sprovešce akciju dobrovoljnog...

JKP „Vodovod“ Zaječar poziva meštane Velikog Izvora zbog usaglašavanja dugovanja

Javno komunalno preduzeće "Vodovod" Zaječar obaveštava da će službena lica Vodovoda vršiti prijem meštana sela Veliki Izvor u službenim...
- Reklama -

Carinici su na prelazu Đerdap, u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja 50.000 neprijavljenih evra. Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju stigao automobil „BMW“ rumunskih registarskih oznaka.

Njime je putovalo dvoje rumunskih državljana koji su prilikom susreta sa carinicima rekli da sa sobom nose lični prtljag i da svako od njih ima oko 1.000 evra.

Foto: Uprava carina

Međutim, carinici su već prilikom detaljnog pregleda ličnih stvari, kod putnice u torbi pronašli 10.000 evra, dok je putnik kod sebe imao 5.000 evra, što je jasno ukazivalo da nisu govorili istinu, objavila je u sredu, 17. decembra  Uprava carina.

To se i potvrdilo kada je detaljno pregledan i automobil, jer je iz fabričkih šupljina donjeg dela suvozačkog sedišta izvučeno sedam svežnjeva sa novcem, sa ukupno 35.000 evra.

Foto: Uprava carina

Putnicima je vraćen iznos od po 10.000 evra, a kako je reč o stranim državljanima, nadležni sud je u hitnom postupku doneo rešenje o trajnom oduzimanju 30.000 neprijavljenih evra.

Izvor: Uprava carina

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: