fbpx
Društvo

„1 OD 5 MILIONA“: Na stotine zaječaraca DAN DRŽAVNOSTI proslavilo na ulicama grada (FOTO)

Po peti put građani Zaječara okupili su se i ovog petka, 15. februara tačno u 18 sati na Trgu Nikole Pašića.

Na Dan državnosti Srbije zaječarci su podržali borbu da se država vrati u pravne okvire, a institucije stave u službu građana a ne diktatorskog režima.

Nakon kratkog obraćanja glumice Selene Ristić Vitomirović koja je podsetila na Staniku Gligorijević, građansku Srbije koju je usmrtilo vozilo u kome se nalazio direktor „Koridora Srbije“ Zoran Babić.

“ Snimak je nestao, kao što se i retko moguće videti informacije da je to auto koji je na poklon Babić dobio od sina najvećeg srpskog narko-dilera Kosmajca. Pre par nedelja je pušten iz pritvora i vraćena mu je sva imovina.

To je država u kojoj živimo!

Slobodan Stefanović Boba, penzioner, jedan od onih koji slušaju predsednika kako im govori da su oni ti koji su se žrtvovali.

Slobodan je izračunao. On i supruga su izgubili 4.000 EURA – toliko je svakom penzioneru ukradeno i od usta odvojeno. Taj čovek je uhapšen zato što je nosio svoja vešala!

SEBE JE OBESIO svestan zemlje u kojoj živi!

Miodrag Stojković je jedan od najpoznatijih svetskih genetičara. On je menjen sa katedre Medicinskog fakulteta u Kragujevcu kojeg je on osnovao.

I ja vama sad sa ovog mesta treba da čestitam Dan državnosti“, poručila je Selena.

U mirnu protestnu šetnju građani su krenuli ulicom Nikole Pašića i nakon skretanja u Čupićevu ulicu i naselje „Dva brata“ kratko su se zaustavili pored posečenih topola kako bi upalili sveće na mestu su zdrava stabla posečena zarad izgradnje parkinga  budućeg tržnog centra.

FOTO: Nenad Nedeljković

FOTO: Nenad Nedeljković

Nakon paljenja sveća šetnja je nastavljena ka Požarevačkoj ulici i naselju „Ključ 3“.

Kod pijace u pomenutom naselju šetnja je završena, a svim učesnicima protesta obratio se Boban Grozdanović, predstavnik grupe građana „ZA Kotlujevac“.

Šaljivo na početku govora izvinio se svim prisutnim što kao dobar domaćin nije obezbedio sendviče, ali je on, kako je rekao, više sa čorbasto. Zato što stručnjaci govore da se zbog suve hrane može dobiti zatvor.

FOTO: Nenad Nedeljković

Grozdanović se obratio i gradonačelniku Ničiću sledećim rečima:

“ Ja sam gradonačelniče Vaš protest protiv Srpske napredne stranke podržavao. Gde ste vi sada da podržite mene na ovom protestu protiv istih?

Zašto dozvoljavate da armija vaših botova vređa naše građane koji na sasvim legitiman način iskazuju svoje opravdano nezadovoljstvo!

18000 stanovnika koliko po poslednjem popisu živi u naselju Kotlujevac ne znaju ko je njihov predsednik mesne zajednice, kao ni čemu ona služi“.

On je podsetio i na brojna politička obećanja vezana za naselje Kotlujevac u Zaječaru:

 • Proširenje ambulante: pedijatrija, opšta praksa, laboratorija, stomatologija, hitna pomoć
 • završetak sportske hale
 • renoviranje osnovne škole Hajduk Veljko
 • izgradnja dečijeg igrališta pored hrama
 • Hram takođe među obećanjimajoš uvek nije do kraja uređen
 • čuveni most koji će spojiti pnaselja Podliv i Kotlujevac
 • asfaltiranje ulica
 • posao za nezaposlene i još mnogo toga

A prema rečima Grozdanovića, meštani Kotlujevca dobili su sledeće:

“ Dobili smo da nam se deca leče 5 km odavde, da od Doma zdravlja u Kotlujevcu nema ništa. Hala sportova nije završena, građani pored ovog napredka masovno odlaze na Maltu, u Austriju, u Kanadu, Nemačku, sezonske poslove obavljaju u Češkoj i Slovačkoj i Rumuniji, na Aljasci. I dalje se gazi blato!

A tražimo po rečnicima šta nam znači ritejl park ili Capitol park.

Svake godine imamo besplatan rafting niz Fruškogorsku ulicu kad se otopi sneg ili budu velike kiše. Dobili smo da ne smemo da prošetamo ulicama zbog pasa lutalica, jer ni taj problem i dalje nije rešen.

Dobili smo prijatelje koji večeras ne smeju biti sa nama zato što će dobiti otkaz“, poručio je Grozdanović.

Upravo zbog pobrojanih razloga on je pozvao okupljene da se sledećeg petka ponovo okupe u 18 sati na Trg Nikole Pašića, da se bore sve dok Srbija ne bude oslobođena zemlja u kojoj se rado živi i radi.

FOTO: Nenad Nedeljković

2 komentara

 • Sve to sto nemate u Kotlujevcu, imali bi tamo, odakle ste dosli. Ovako, Zajecar je postao nevidjena selendra u svakom smislu te reci. Domicilnog stanovnistva je sve manje i manje, na zalost.Zapitajte se zasto ?

  • Dragi domicilni stanovniku, da nije bilo priliva ljudi iz selendri, Zaječar bi bio velegrad u nivou Minićeva. Ali bez brige, sa današnjim migracijama i demografskom slikom, vraćamo se u 19.vek,pa uživaj.

Dodaj komentar