Glas Paraćina

PROGRAM ZA PARAĆIN: Paunović: Ispunjeno 567 obećanja (VIDEO)

FOTO: facebook.com/programzaparacin

Iz važećeg “Programa za Paraćin 2016-2020.godine” do sada je ispunnjeno oko 600 zahteva građana, a za još oko 200 zahteva realizacija je u toku, izjavio je za “Online televiziju” predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Do kraja programskog perioda on očekuje da će praktično sva “data obećanja građanima”, odnosno sve planske aktivnosti ili biti ostvarene ili bar započete.

FOTO: facebook.com/programzaparacin

” U toku ove godine, uz uobičajeno održavanje četrdeset i jednog javnog skupa u svim gradskim i seoskim mesnim zajednicama nameravam da, posle 170 domaćinstava koje sam obišao 2018. godine zajedno sa članovima našeg tima, zakucam na vrata još najmanje 1000 domova, u okviru pripreme novog “Programa za Paraćin” za period od 2020. do 2024. godine kroz razgovore sa građanima “od vrata do vrata””, najavio je Paunović.

Priprema “Programa” veliki je posao u kome učestvuju s jedne strane stručnjaci iz različitih oblasti, a sa druge strane građani koji mogu da putem elektronske i obične pošte, društvenih mreža, javnih skupova i razgovora sa članovima našeg tima koji se obavljaju “od vrata do vrata” ukažu na probleme koje po njihovom mišljenju prioritetno treba rešavati.

FOTO: facebook.com/programzaparacin

” Možda taj posao i ne bi bio tako komplikovan da nismo toliko posvećeni doslednom ispunjavanju obećanja koja su kroz “Program” data za svaku gradsku i seosku mesnu zajednicu i za svaku oblast rada opštinskih službi.

Ako želite da dosledno ispunjavate obećanja to znači da se i planovi moraju pripremiti na takav način da budu ostvarivi, da ono o čemu se govori u predizbornoj kampanji i za šta se građani opredeljuju glasajući na izborima zaista može i “oživeti” tokom četiri godine rada izabranog saziva lokalne skupštine”, istakao je Paunović.

On navodi da je u ovom trenutku ispunjeno tačno 567 obećanja iz važećeg “Programa za Paraćin” za period 2016 – 2020.godine a da je za još 188 programskih aktivnosti realizacija u toku.

FOTO: facebook.com/programzaparacin

” Do kraja programskog perioda očekujem da će praktično sva “data obećanja”, tj. sve planske aktivnosti ili biti ostvarene ili biti u nekoj fazi realizacije. Ove jeseni, zajedno sa članovima našeg tima, već sam razgovarao sa građanima u ulicama Tatar Bogdanovoj, Carice Milice, Vladike Nikolaja Velimirovića, Dimitrija Marinkovića, Branka Ćopića, Miloša Pocerca, Šumadijskoj, 13. oktobra, Deligradskoj, Ivana Gorana Kovačića, Knjaza Miloša, Kolubarskoj, Majora Marka, Vojvode Stepe, Stevana Jakovljevića, Tolstojevoj, Kralja Milutina, Nemanjinoj.

U desetinama drugih ulica hiljade građana tokom 2018.god. bilo je u prilici da svoje mišljenje o tome koje lokalne probleme prioritetno treba rešavati saopšti drugim članovima našeg tima”, saoptio je Paunović.

On je pozvao sve građane da slobodno daju svoje predloge i aktivno učestvuju u izradi novog “Programa za Paraćin” za period od 2020. do 2024. godine.

Pogledajte intervju “Online televizije” sa predsednikom opštine Paraćin Sašom Paunovićem na ovu temu:

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar