fbpx

4.Zaječarski Simpozijum Intervente Kardiologije „ZASINK 2018“ od 25. do 27. oktobra na Staroj planini

Preporuka:

Zaječarski planinari organizuju projekciju filma

Zaječarski planinari iz Planinarsko smučarskog društva "Ljuba Nešić" u saradnji sa Omladinskim centrom organizuju besplatnu projekciju planinarskog filma "Dodir...

Hit komedija „Zakasotina 2“ pred zaječarskom publikom

Legenda juga Srbije Dragan Boža Marjanović ponovo dolazi u Zaječar, kako bi našoj publici predstavio drugi deo popularne hit...

Novi poraz košarkaša Mladosti

Ekipa zaječarske Mladosti upisala je poraz na gostovanju ekipi Trijumfa iz Niša, u okviru Druge regionalne lige "Istok 2". U...
- Reklama -

4.Zaječarski Simpozijum Intervente Kardiologije, ZASINK 2018 pod nazivom „Interventna kardiologija Zapadanog Balkana“, biće organizovan od 25. do 27. oktobra u hotelu „Stara planina“, s ciljem popularizacije Interventne kardiologije istočne Srbije i prikaza dostignuća i mogućnosti naših lekara.

Ovogodišnji ZASINK imaće 32 predavanja najeminentnijih kardiologa, interventnih kardiologaiz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Nemačke. 

Uvaženi gosti operateri biće Prof Aleksandar Osiev, Prof Siniša Stojković i dr Nenad Božinović. Organizovali smo i posebnui sesiju koja na ZASINKU predstavlja Američki koledž kardiologa (ACC) na čelu sa Prof Milanom Nedeljkovićem Guvernerom 34. Chapter-a ACC za Srbiju i Republiku Srpsku kao i specijalnim gostom, kardiohirurgom iz Denvera (Kalifornija) Prof dr Michael Firstenberg.

Na ovogodišnjem ZASINKU biće organizovana i sesija koju Prof Marine Deljanin Ilić sa Prof Stevom Ilićem i svojim saradnicima iz Instituta Niška Banja.

“ Ove godine imamo poseban jubilej kojim obeležavamo 10. godišnjicu postojanja Pejsmejker centra u Zaječaru koji kadrovski i organizaciono čini temelj Odeljenja invazivne kardiologije u Zaječaru.

Zahvaljujući svim zaposlenima u Odeljenju Invazivne kardiologije u Zaječaru ovaj događaj, po ugledu na najznačajnije nacionalne i evropske stručne sastanke imaće i video prenos rada u angiosali.

Prenosom pored popularizacije metodologije, kolegama istočne Srbije omogućavamo da “uđu” u radni ambijent i suštinu samih procedura, da vide kako se sprovode, kako operateri za vreme procedura razmišljaju i kakve dileme imaju.

Ove godine planiramo prenos rada iz angio sale u Zaječaru, ali i iz angio sale Kliničkog centra u Nišu“, istakao je Predsednik Organizacionog odbora, Šef Odeljenja Invazivne kardiologije Prim dr sc med Vladimir Mitov.

Takođe, biće održana sesija „Expertski okrugli sto“ sa prikazima najkompleksnijih operacija pacijenata sa akutnim koronarnim sindromom iz 10 angio sala iz Srbije i inostranstva.

„Programom je predviđena i sesija sa 19 predavanja i prezentovanje rezultata medicinskih tehničara koji rade u angio salama u Srbiji.

Ove godine će biti obeležen i specijalni jubilej, 10 godina rada Pejsmejker centra u Zaječaru“, dodaje Prim dr sc med Mitov.

Organizoatori simpozijuma su Odeljenje invazivne kardiologije Zaječar, SLD-Podružnica Zaječar, Zdravstveni centar Zaječar, Udruženje Kardiologa Srbije, Radna grupa za Koronarografije i Perkutane koronarne intervencije-UK, Podružnica istočna Srbija – UKS, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, ministra ASS Dr Zlatibora Lončara.

Više o simpozijumu pročitajte OVDE!

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Oblačno i tmurno

U Srbiji danas malo svežije vreme. Uglavnom u prvom delu dana,pretežno oblačno, ponegde sa kišom, na visokim planinama moguć slab sneg. Posle podne prestanak padavina,...

I ovog petka tražio se primerak više „Zaječarskih vesti“

Drugo izdanje dvonedeljnika "Zaječarske vesti" građani su u centru grada dočekali sa nestrpljenjem. Tiraž od 1.250 primeraka građanima su lično delili novinari portala "Zaječar...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: