Društvo

19. po redu Sabor na Kadibogazu

facebook.com

Tradicionalni Sabor na Kadibogazu, 19. po redu, biće održan od 19. do 21. jula 2019, nadomak sela Novo Korito.

Jedna od najstarijih manifestacija na Balkanu održava se predstojećeg vikenda. Očekuje se da će i ove godine više hiljada ljudi sa obe strane granice iskoristiti priliku za trgovinu, zabavu i druženje. U vreme trajanja Sabora granica se može preći samo uz ličnu kartu.

Prvog dana manifestacije, u petak 19. jula Sabor je otvoren od 12 do 23 časa. U subotu 20. jula od 9 do 23 i u nedelju 21. jula od 9 do 22 časa.

Ove godine posetioce očekuje bogat kulturno-umetnički i sportski program. Takođe, biće organizovane prodajne izložbe i ugostiteljske ponude.

Za posetioce iz Knjaževca, u subotu 20. jula, biće organizovan besplatan autobuski prevoz. Polazak autobusa je ispred Spomen parka u 8 časova.

Prvi Sabor održan je 1925. godine i sa prekidima, održavan je do 1954. Na inicijativu opština Knjaževac i Belogradčik, Sabor je obnovljen 2001. godine i od tada se neprekidno održava.

Na srpsko-bugarskoj granici, mestu Kadibogaz, podignut je spomenik prijateljstva srpskog i bugarskog naroda. Iz prijateljskih odnosa opštine Knjaževac i opštine Belogradčik (Bugarska) nastala je manifestacija Sabor na Kadibogazu.

Više informacija na fejsbuk strani Sabor na Kadibogazu ili na broj telefona: (019) 731-379, od 9 do 15 sati svakog dana.

Dodaj komentar